Εδώ και μερικά χρόνια, ο Adrian Newey έχει σταματήσει να εργάζεται μόνο για λογαριασμό της Red Bull Racing. Η Aston Martin έχει γίνει συνεργάτης των Αυστριακών και ο γκουρού του σχεδιασμού έχει δουλέψει για τη δημιουργία της Aston Martin Valkyrie, το hypercar της βρετανικής εταιρείας που θα μπορεί να κάνει τα 0-320 χλμ/ώρα σε περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Το ξεκίνημα, όμως, της RBR στη φετινή σεζόν δεν ήταν καλό, αφού η αεροδυναμική απόδοση της RB13 δεν ήταν αυτή που μας είχαν συνηθίσει οι τεχνικοί στο Milton Keynes. Προκειμένου αυτό να αλλάξει στο μέλλον, τα καθήκοντα του Newey στο εργοστάσιο της ομάδας έχουν αυξηθεί, με την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς του θα φανούν στους επόμενους μήνες, όπως εξηγεί ο επί κεφαλής της Red Bull, Christian Horner.

Έχει ακούσει πολύ προσεκτικά τους οδηγούς σε αυτά που έχουν να πουν, όπως συμβαίνει και με τον γιατρό. Είναι πολύ πρόθυμος να καταλάβει τα σχόλια των οδηγών και είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσει να εξελίξει ανάλογα το πακέτο. Κατά τον χειμώνα, έχει εμπλακεί στο 50% γι’ αυτό το μονοθέσιο, αλλά από τις δοκιμές στη Βαρκελώνη το ποσοστό έχει αυξηθεί. Νομίζω πως αυτό θα συνεχιστεί προς το παρόν.

Δεν έχει αποσυρθεί από τα καθήκοντά του, αλλά, μέσα σ’ έναν κύκλο, το στοιχείο του τώρα έχει τελειώσει ή φτάνει σ’ ένα τέλος. Ασχολείται με τον σχεδιασμό τώρα. Προφανώς, υπάρχουν κι άλλες προσεγγίσεις που θα κοιτάξει αργότερα στη χρονιά, αλλά τώρα η συντριπτική πλειοψηφία των προσπαθειών του έχει επικεντρωθεί στη Formula 1.

Συμμετέχει στις συναντήσεις που κάνουμε κάθε βδομάδα, έχει συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του μονοθεσίου και στο concept του μονοθεσίου. Η ομάδα των σχεδιαστών έχει δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει τον τρόπο με τον οποίο ο Adrian εργάζεται με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

 • LJ

  Ασχολείται με την RBR γτ τε πράγματα με το project της Aston δεν πάνε καλα, αυτη ειναι η αλήθεια.

  • Mika

   Tεραστια οικονομικα θεματα με το project???

  • οταν λεμε δεν πανε καλα ????

  • LJ

   Χρηματα τελος για το project απο πλευρας RBR, προβληματα ψυξης κινητηρα και ανασχεδιασμος της μπροστα αναρτησης για μειωθει η ακτινα αναστροφης (turning radius) μεταξυ αλλων.

 • Mika

  Μια φορα τους αφησε γιατι ασχολιοταν με κατι αλλο,και τα εκαναν μανταρα!!!!
  :p