Κατά μιας νέας Συμφωνίας Concorde το νέο αφεντικό της F1

Σχετικά άρθρα

Όταν το 2016, η Liberty Media έδινε $4,4 δισεκατομμύρια για να εξαγοράσει το Formula 1 Group και να πάρει τα ηνία της Formula 1, οι Αμερικανοί είχαν κάτι στο μυαλό τους. Αυτό είναι οι μακροπρόθεσμες αλλαγές στο άθλημα, προκειμένου να γίνει πιο αγαπητό στους φιλάθλους και να αποκτήσει ένα πιο ζεστό και ανθρώπινο πρόσωπο, όπως έδειξε και με την περίπτωση του μικρού που έκλαψε μετά την εγκατάλειψη του Kimi Raikkonen στην Ισπανία.

Ο Chase Carey έχει προαναγγείλει αρκετές αλλαγές που θα πρέπει να διαδραματιστούν στο μέλλον και τώρα το νέο αφεντικό της Formula 1 υποστηρίζει ότι δε θα πρέπει να υπογραφεί ξανά μια Συμφωνία Concorde. Η τωρινή οικονομική συμφωνία μεταξύ των ομάδων και του Group λήγει το 2020 και ο Carey θέλει να αντικατασταθεί από μια μακροπρόθεσμη σχέση με τις ομάδες.

Έχουμε ένα περιβόητο έγγραφο που ονομάζεται Συμφωνία Concorde. Είναι μια συμφωνία που έρχεται κάθε 6 ή 8 χρόνια -τελειώνει στο τέλος του 2020- και καθορίζει τις οικονομικές ρυθμίσεις με τις ομάδες. Πιστεύω ότι στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε περισσότερο μια μακροπρόθεσμη σχέση, όχι μια σχέση για ένα μόνο χρονικό διάστημα που την επαναδιαπραγματεύεσαι για άλλα 8 χρόνια.

Αν βάλεις αυτές τις προθεσμίες, θα έχεις ανθρώπους που θα λένε «τι μπορώ να βγάλω από αυτό;» Αυτό που θέλω από τον καθένα είναι να κοιτάει τα επόμενα τρία χρόνια, όχι μια μεμονωμένη περίοδο. Πιστεύω ότι αυτό θα αρέσει σε όλους, αλλά θα πρέπει να το διευθετήσουμε.

Ο Αμερικανός λέει ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει όφελος για όλους, ωστόσο παραδέχεται ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνο, αφού η τωρινή κουλτούρα του αθλήματος μετρά δεκαετίες και δε θα είναι εύκολο να αντικατασταθεί.

Αυτό που κάνουμε είναι να λέμε ότι δουλεύουμε ως συνεργάτες που ανταγωνίζονται στην πίστα, αλλά και ότι μοιραζόμαστε το όραμα του πού πηγαίνουμε ως άθλημα και τα οφέλη του να συνεργαζόμαστε. Είναι ένα άθλημα που ιστορικά ο καθένας ήταν για τον εαυτό του και πώς παίζετε μεταξύ σας, και αυτό οδηγεί στο ότι «ένα κι ένα κάνει ένα και μισό».

Αν μπορούσαμε να είμαστε μαζί και να χαράξουμε ένα μονοπάτι για όλους, τότε θα είχαμε ότι «ένα κι ένα κάνει τρία». Αυτός είναι ο στόχος μας: να αλλάξουμε την κουλτούρα του αθλήματος, που έχει μερικές πολύ μοναδικές πτυχές σε αυτό, και να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα. Νιώθω ότι πάμε καλά μέχρι στιγμής, υπάρχει μια πραγματική ευγνωμοσύνη για να θέλεις να το κάνεις αυτό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, για να αλλάξεις μια κουλτούρα που είναι ενσωματωμένη για τόσο πολύ καιρό, θα χρειαστείς κάποιο χρόνο, αλλά θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία για να χτίσουμε πραγματικά μια πιο μακροπρόθεσμη και υγιέστερη σχέση που θα μας ωφελήσει και τους δύο.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα