Παρότι στον αγώνα της Ισπανίας μόνο το ένα μονοθέσιο της τερμάτισε, και αυτό εκτός βαθμών, η βρετανική ομάδα πήρε θάρρος από την απόδοση του, και έτσι φέρνει για το GP του Monaco το δεύτερο μέρος του πακέτου αναβάθμισης, ολοκληρώνοντας τις απαιτούμενες τροποποιήσεις που χρειαζόταν.

Και αυτό γιατί οι νέες εμπρός και πίσω πτέρυγες, το νέο πάτωμα, και άλλες μικρές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, βοήθησαν αρχικά τον Fernando Alonso να μπει στο Q3, παίρνοντας την 7η θέση στις κατατακτήριες, αλλά έδειξαν και στον αγώνα ότι υπήρχε συσχέτιση των αποτελεσμάτων της αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD με τις πραγματικές συνθήκες.

O αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του:

Έχουμε αναδιοργανώσει και στελεχώσει ξανά την ομάδα, και τώρα λειτουργεί, και λειτουργεί πολύ, πολύ καλά. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα, και το ποσοστό συσχετισμού μας είναι απίστευτο. Στην Ισπανία φέραμε μια νέα εμπρός πτέρυγα, νέο αμάξωμα, νέο πάτωμα και νέα πίσω πτέρυγα, και ο συσχετισμός φτάνει το 95%. Και με τους νέους κανονισμούς του τρέχοντος έτους, σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλα κέρδη κάθε φορά που εργάζεσαι στην αεροδυναμική σήραγγα ή στο CFD, έτσι βλέπουμε ακόμα μεγαλύτερη δυναμική.

Έτσι, αυτά που είχαμε στο αυτοκίνητο [στη Βαρκελώνη] ήταν το πρώτο μέρος του πακέτου, και το δεύτερο θα είναι στο Μονακό. Αυτό μας επέτρεψε, και στον Fernando να ανέβει στη μέση του grid, και αυτό είναι πραγματικότητα, όχι φαντασία.

Και μπορεί η 7η θέση στο grid να μην μετουσιώθηκε σε βαθμούς στον αγώνα, ο Boullier, όμως, είναι αισιόδοξος ότι στον αγώνα του πριγκιπάτου θα τα καταφέρουν, λέγοντας:

Δεν είναι ελπίδα, ξέρουμε ότι σε πίστες που δεν είναι απαιτητικές στην δύναμη του κινητήρα μπορούμε να είμαστε μέσα στους βαθμούς. Αυτό ισχύει. Αλλά δεν τρέχουμε για να είμαστε έβδομοι. Αυτό είπα το Σάββατο στον Mansour [Ojjeh, μέτοχο της McLaren].

Ενθουσιάστηκε με τις κατατακτήριες, και ειδικά όταν βλέπεις την τηλεμετρία ζωντανά, μπορείς να δεις που αυτός [Alonso] κέρδιζε και που έχανε, οπότε για ίσως τρία δευτερόλεπτα θα πεις, “ναι, έγινε ένα ακόμα βήμα!”. Αλλά η επόμενη σκέψη είναι “είναι μόνο έβδομος, ξέρεις”. Έτσι, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να είσαι πραγματικά ενθουσιασμένος.