Με μόλις ένα μονοθέσιο τερμάτισε το Ισπανικό Grand Prix η Mercedes. Και πάλι, όμως, η γερμανική ομάδα κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά της από τη Ferrari, κατά 7 βαθμούς, αφού ο Hamilton έφτασε στη δεύτερη φετινή του νίκη, με τον Kimi Raikkonen να βγαίνει εκτός αγώνα στην πρώτη στροφή. Ο Valtteri Bottas εγκατέλειψε στον 38ο γύρο, όταν το power unit παρουσίασε πρόβλημα, και πιο συγκεκριμένα το turbo.

Γνωρίζοντας ότι η φετινή μάχη για το πρωτάθλημα θα είναι πιο σκληρή από ποτέ, η ομάδα του Brackley θα κάνει διπλούς ελέγχους για το υπόλοιπο της σεζόν, όπως επισημαίνει ο Toto Wolff. Το αφεντικό της ομάδας λέει ότι έχει βρεθεί η αιτία του προβλήματος, ένας πρόβλημα που ποτέ δεν αντιμετώπισαν το παρελθόν. Οι μηχανικοί στο Brixworth πιέζουν για να βελτιώσουν το power unit, έτσι ο Wolff λέει ότι η αξιοπιστία θα είναι το πρωταρχικό μέλημα για τη συνέχεια.

Ήταν επώδυνο να χάσουμε 15 πολύτιμους βαθμούς από την εγκατάλειψη του Valtteri. Έχουμε εντοπίσει τη βασική αιτία του προβλήματος, που ήταν το turbo. Δεν έχουμε δει αυτό το ελάττωμα στο παρελθόν, κάτι που μας δείχνει ότι πρέπει να κάνουμε διπλούς ελέγχους. Είναι ένα τεχνικό άθλημα και, αν τεντώσεις τα όριά σου, θα αντιμετωπίσεις τεχνικά προβλήματα.