H Hyundai τρέχει στον 24ωρο του Nurburgring με δύο “σχεδόν παραγωγής” i30 N

Σχετικά άρθρα

Από αύριο ξεκινάει η δράση του 24-ωρου αγώνα του Nurburgring, με την καρό σημαία να πέφτει την Κυριακή το μεσημέρι, και ανάμεσα στις συμμετοχές είναι και αυτή της Hyundai, η οποία ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει με δύο i30 N “σχεδόν παραγωγής”.

Έτσι, παρότι δεν έχουν γίνει τα αποκαλυπτήρια του πρώτου κορεάτικου hothatch, στον διάσημο γερμανικό αγώνα αντοχής θα τρέξουν δύο αυτοκίνητα στην κατηγορία SP3T (1.6- μέχρι 2.0-λίτρων turbo κινητήρες). Κίνηση θα παίρνουν από τον 2-λιτρο κινητήρα του μοντέλου της έκδοσης παραγωγής, με τις μόνες -μικρές- διαφορές να εντοπίζονται σε ότι προστάζουν οι κανονισμοί. Αυτός θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει roll cage με έγκριση της FIA, πυροσβεστήρας, και ένα αγωνιστικό κάθισμα. Ακόμα, θα φοράει αγωνιστικά φρένα και λάστιχα, και τέλος ένα εμπρός splitter και μια πίσω αεροτομή.

Σκοπός της συμμετοχής είναι οι μηχανικοί της Hyundai να αναλύσουν τα δεδομένα του αγώνα, προκειμένου να βελτιώσουν περαιτέρω το αυτοκίνητο παραγωγής. Πίσω από το τιμόνι θα καθίσουν υπάλληλοι του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Hyundai στην Namyang της Κορέας και επαγγελματίες οδηγοί, με το πρώτο αυτοκίνητο να πλαισιώνεται από τον μηχανικό Jaekyun Kum, και τους οδηγούς Vincent Radermecker, Stuart Leonard, και τον δημοσιογράφο Christian Gebhardt. Στο δεύτερο θα βρίσκονται οι μηχανικοί Youngsun Jee και Jonghyuk Kwon, ο οδηγός Pieter Schothorst, και ο δημοσιογράφος Jens Dralle.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...