Με τους αγωνοδίκες και τον Charlie Whiting τα έβαλε ο Daniil Kvyat τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος του χθεσινού Καναδικού GP. Ο Ρώσος ήταν έξαλλος γιατί το μονοθέσιο του άργησε να φύγει από το grid για τον γύρο σχηματισμού, αλλά κατάφερε και ανέκτησε την 11η θέση, προτού στηθούν τα μονοθέσια για την εκκίνηση.

Αυτό, όμως, θεωρείται παράνομο, αφού δεν το έκανε πριν την πρώτη γραμμή του safety car και δέχθηκε ποινή διέλευσης στους πρώτους γύρους του αγώνα. Στον αγώνα, ο Kvyat ανέβηκε στην 9η θέση, όμως λίγο μετά το μέσο του αγώνα, οι αγωνοδίκες του έδωσαν επιπρόσθετη ποινή 10 δευτερολέπτων stop and go. Αυτήν την εξέτισε ο Ρώσος στο επόμενό του pitstop του, κάτι που όμως οδήγησε στην εγκατάλειψη του.

Ο 23-χρονος Ρώσος ήταν φανερά θυμωμένος από τα αρκετά team radio, συναισθήματα που έδειξε και στις μετέπειτα δηλώσεις του, λέγοντας:

Ήμουν πολύ θυμωμένος με ο,τι έγινε. Κι άλλη ποινή; Ήταν σαν να μου κάνουν πλάκα, έτσι; Εννοώ, τι κάνουμε εδώ; Επίσης πήρα δύο βαθμούς ποινής, που είναι επίσης ηλίθιος κανονισμός. Ταξιτζήδες είμαστε; Ή μήπως οδηγοί F1; Δε το καταλαβαίνω. Είναι τσίρκο, ένα ηλίθιο γαμ***νο τσίρκο!

Θα μιλήσω στον Charlie. Είναι εκνευριστικό, πραγματικά με νευρίασε. Δε μπορούν να κάνουν σωστά μία απλή δουλειά. Ίσως είναι καλύτερα να σκεφτώ το Μπακού γιατί θα εκραγώ, δε θέλω να πω κάτι λάθος σε κάποιον. Δεν ξέρω αν όντως είναι θέμα του Charlie, δεν είμαι σίγουρος. Θέλω να δω πρώτα ποιος κάνει τη δουλειά.