Λατρεία διαχρονική το 32αρι! Μπορεί το Hakosuka του 1969 να πρωτοέφερε τα τρία μαγικά γραμματάκια, αλλά, εκεί στα τέλη της παρανοϊκής δεκαετίας του ’80, το μυθικό-πλέον- ακρωνύμιο επέστρεψε για να ριζωθεί για τα καλά στις συνειδήσεις των απανταχού petrolheads.

Οι Αυστραλοί το βάφτισαν “Godzilla”. Όχι άδικα! Το αυτοκίνητο που διέλυσε τον ανταγωνισμό σε Ιαπωνία και στη χώρα των καγκουρώ, κέρδισε κάθε αγώνα που συμμετείχε, 29 στο σύνολο- σε σημείο που η κατηγορία του στο Group A καταργήθηκε επειδή κανείς δεν ήθελε να σταθεί απέναντι στα παντοδύναμα GT-R. Το Μάη του 1989, ξεκινούσε η παραγωγή των μόλις 510 BNR32 GT-R. αλλά, επειδή η ζήτηση έφτασε στον θεό, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, η Nissan “αναγκάστηκε” σε απεριόριστη παραγωγή του GT-R.

Ένα από αυτά, βρέθηκε στην περίφημη ανάβαση του Pikes Peak, βελτιωμένο από τον Yuri Kouznetsov και την IDB Racing. Γδυμένο από καθετί περιττό στο εσωτερικό του, πιστό, όμως, εξωτερικά όπως βγήκε από το εργοστάσιο, χωρίς τεράστιες αεροτομές και άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα, ο Ρώσος κατάφερε να “γράψει” χρόνο 12:09, αρκετά καλό για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν την ημέρα της ανάβασης. Επίσης, σύμφωνα με την προσωπική του σελίδα στο Facebook, το σύστημα τετραδιεύθυνσης Super HICAS –High Capacity Actively Controlled Steering- αφαιρέθηκε απ΄το συγκεκριμένο GT-R.

Πάτα play, απόλαυσε τον ήχο του εμβληματικού εξακύλινδρου RB26 και τις προσπάθειες του οδηγού για διάκριση, όπως και το πέρασμα στις δοκιμές πριν τον αγώνα.

 • περιμενα να δω το 12λεπτο βιντεο….αλλα τελικα ειδα ενα 2λεπτο…οχι οτι με χαλασε……αλλα ηθελα αλλα 10 λεπτα !!!! :-D

  • Sciroccomaniac

   To δεύτερο βίντεο από τις δοκιμές δεν το είδες;;;

  • οχι δεν το ειδα….γιατι δεν περιμενα να φορτωσει και το 2ο βιντεο απο πισω……..τωρα που το ειπες…….τωρα λειπουν αλλα 6 λεπτα !!!! :-P

 • ///M5 Αλεξανδρος

  Οι εχοντες μνημη,και παραστασεις θα θυμηθουν το πανεμορφο δεξιοτιμονο γκρι r32 του πατερα Αγγλουπα στης αρχες της δεκαετιας του ’90 , αν και τα ειχε ψιλοβρει σκουρα με τα cosi της εποχης.

 • Mika

  Ωραιο το τερατακι!!!!

 • Mika

  Ωραιο το τερατακι!!!!