Σχεδόν δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τον αγώνα το Αζερμπαϊτζάν, όμως η «σκόνη» ακόμα δεν έχει καθίσει. Το περιστατικό που κυριάρχησε είναι φυσικά η διπλή επαφή των Lewis Hamilton και Sebastian Vettel, όταν ο δεύτερος χτύπησε αρχικά από πίσω τον πρώτο -χωρίς να το θέλει- και στη συνέχεια έστριψε πάνω του, ρισκάροντας κάποια ζημιά τουλάχιστον σε ένα από τα δύο μονοθέσια.

Ο Γερμανός πήρε τελικώς ποινή 10 δευτερολέπτων stop-and-go, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση, μία θέση μπροστά από τον Hamilton, αφού ο Βρετανός αντιμετώπισε πρόβλημα με το headrest κι έπρεπε υποχρεωτικά να μπει για να το αλλάξει, χάνοντας μια φαινομενικά εύκολη νίκη. Ο οδηγός της Mercedes δεν είναι ικανοποιημένος με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, αφού ούτε στις 3 Ιουλίου άλλαξε κάτι, όπως ίσως θα περίμενε.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Hamilton θέλει απαντήσεις από τον Jean Todt, Πρόεδρο της FIA. Ο 32χρονος ζητά από τον Γάλλο να καθίσει με τους οδηγούς και να απαντήσει γιατί η Ομοσπονδία δεν τιμώρησε περαιτέρω τον Seb, τονίζοντας ότι δεν έχει μετανιώσει για ό,τι είπε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και μετά από αυτόν.

Με όλο τον σεβασμό, ο Jean θα πρέπει να καθίσει δίπλα μας για να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις, επειδή πιστεύω ότι τίποτα δεν άλλαξε τη Δευτέρα. Έτσι, το μήνυμα που στάλθηκε παράμεινε το ίδιο. Δεν πιστεύω ότι ήμουν ιδιαίτερα αναστατωμένος μετά τον αγώνα. Αν ήμουν αναστατωμένος, θα ήταν για άλλους λόγους. Δε νιώθω ότι είπα τίποτα που θέλω να πάρω πίσω, αλλά ακόμα έχω τη γνώμη μου για ό,τι έγινε. Προχωράμε τώρα, μιλήσαμε γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος να λέμε κάτι παραπάνω.

Ο οδηγός της Scuderia, θέλοντας προφανώς να αποφύγει κάποια νέα τιμωρία, έστειλε επιστολή στη FIA, δηλώνοντας μετανιωμένος για ό,τι έκανε, και τώρα δεν αλλάζει στάση, αφού θεωρεί ότι η κίνησή του ήταν λάθος και πως εκείνη τη στιγμή αντέδρασε υπερβολικά, χωρίς να θέλει σε καμία περίπτωση να προκαλέσει ζημιά στην W08.

Ήταν η λάθος κίνηση, η λάθος απόφαση, ήταν λάθος κίνηση να πάω δίπλα του και να χτυπήσω το ελαστικό του. Αυτό είναι που θέλετε να ακούσετε όλοι, αλλά δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πω. Τότε, ήμουν έκπληκτος. Ένιωσα ότι ο Lewis φρέναρε δυνατά και δεν μπόρεσα να αποφύγω την επαφή. Επίσης, στη συνέχεια είπα ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση, έτσι δεν πιστεύω ότι φρέναρε επίτηδες. Εκείνη τη στιγμή το διάβασα έτσι.

Ήμουν έκπληκτος, γι’ αυτό και ήμουν προφανώς αναστατωμένος και υπερβολικός. Όχι, δεν είμαι περήφανος για τη στιγμή και δεν μπορώ να το πάρω πίσω. Το έχω μετανιώσει. Αλλά, δε νομίζω ότι πρέπει να ασχολούμαστε άλλο. Πήρα την ποινή. Ο αγώνας ήταν πιθανώς στο χέρι μου, με το πρόβλημα ή το τεχνικό πρόβλημα με το headrest του Lewis. Πιστέψτε με, δεν ήμουν χαρούμενος μετά τον αγώνα. Τερμάτισα στην τέταρτη θέση, μπορούσα να κερδίσω, δε χρειάζεται να σας πω πόσοι βαθμοί διαφορά είναι αυτό.

Επίσης, είπα σ’ αυτόν ότι ποτέ δεν ήθελα να τον χτυπήσω, δεν ήταν σαν να προσπάθησα να του δώσω γροθιά. Υπερέβαλα. Η πρόθεση εκείνη τη στιγμή δεν ήταν να βλάψω αυτόν ή το μονοθέσιό του, ήταν σε μικρές ταχύτητες. Αλλά, κοιτώντας πίσω, ήταν λάθος αυτό που έκανα. Ήταν επικίνδυνο και δεν ήταν απαραίτητο, επειδή δεν κέρδισα τίποτα από αυτό.