Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση στο Καναδικό Grand Prix και στις κατατακτήριες του Μπακού, τα πράγματα δεν κυλούν όπως θα ήθελε ο Lewis Hamilton, καθώς το headrest και το κιβώτιο έχουν στερήσει αρκετούς βαθμούς στον 32χρονο. Μετά από 9 αγώνες, ο Sebastian Vettel βρίσκεται στην πρωτοπορία, 20 βαθμούς μπροστά από τον οδηγό της Mercedes, κάτι που για την ώρα δεν τρομάζει τον Hamilton.

Ο Βρετανός θεωρεί ότι οι 11 αγώνες που απομένουν είναι αρκετοί για να κατακτήσει αυτός το πρωτάθλημα, αλλά παραδέχεται πως, αν η διαφορά συνεχίσει να αυξάνεται, τότε η πίεση θα μεγαλώσει, αφού η ατυχία μπορεί να χτυπήσει και πάλι, κάτι που θα αποτελούσε εφιαλτικό σενάριο για τον ίδιο, ξυπνώντας μνήμες του 2016.

Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα, αλλά αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά. Πώς θα μπορούσε να αλλάξει αυτό; Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, και θα μπορούσε εύκολα να αλλάξει μέσα σε έναν αγώνα. Αλλά, όσο μεγαλύτερη γίνεται η διαφορά, τόσο περισσότερη πίεση δημιουργείται, επειδή πας στον επόμενο αγώνα και κάτι κακό συμβαίνει ή έχεις μια εγκατάλειψη, κάτι που κανείς από εμάς δεν μπορεί να αποφύγει. Είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί κάτι τελικά και στον Sebastian και στον Kimi, όπως επίσης και στη δική μου πλευρά. Γενικά είναι μία φορά τον χρόνο.

Μετά από δύο αγώνες εκτός βάθρου, ο Hamilton δεν μπορούσε να κρύψει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος. Αυτό που ζητάει, όμως, είναι να δείξουν κατανόηση όσοι τον παρακολουθούν, αφού δεν είναι ό,τι καλύτερο για κάποιον να μην παίρνει αυτό που θέλει όταν πιστεύει πως κάνει ό,τι μπορεί γι’ αυτό.

Η διαφορά δεν είναι καλή, αλλά θα μπορούσε να είναι 30 ή 40 βαθμοί. Πληγώνεσαι όταν παίρνεις ποινή και ξεκινάς από την 8η θέση αντί για την 3η, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Πήραμε τους βαθμούς και πήρα τους καλύτερους βαθμούς που μπορούσα. Γενικά είμαι χαρούμενος από τον τρόπο που οδηγώ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τον κόσμο που μας παρακολουθεί να είναι υπομονετικοί απέναντί μας.

Δεν μπορώ να μιλάω για όλους τους άλλους, αλλά δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος κάθε μέρα. Δεν έχει σημασία αν είσαι δεύτερος, πέμπτος, δέκατος ή κάτι άλλο, θα είσαι ενοχλημένος κάποια φορά, επειδή προσπάθησες τόσο πολύ. Προπονείσαι, θυσιάζεις τα πάντα για να βεβαιωθείς ότι θα πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οπότε, όταν δεν τα καταφέρνεις και κάποια πράγματα συμβαίνουν εναντίον σου, είναι δύσκολο να βγαίνεις και να χαμογελάς. Επειδή, αυτό δείχνει ότι δε σε νοιάζει και πολύ.