Μια ιδέα είχαμε πάρει στο φετινό Goodwood Festival of Speed, όπου η βρετανική εταιρία είχε δείξει ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του μοντέλου, για να παρουσιάσει πριν λίγα λεπτά την έκδοση παραγωγής του super sedan της.

https://www.youtube.com/watch?v=U-FPIi-bNc4

H XJR575 παίρνει κίνηση από τον 5,0-λιτρο κομπρεσοράτο V8 κινητήρα της εταιρίας, ο οποίος αποδίδει 575 άλογα και 700 Nm ροπή. Εξαιτίας αυτού, επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,4 δευτ., πιάνοντας 300 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα. Το αυτοκίνητο τίθεται αντιμέτωπο με την BMW M760Li xDrive, και την Mercedes-AMG S65, με τον “ιαγουάρο” να είναι ελαφρώς πιο αργός από τα προαναφερθέντα μοντέλα (0,5 και 0,1 δευτ. αντίστοιχα για το 0-100).

Το SVO (Special Vehicle Operations) τμήμα της Jaguar Land Rover προσφέρει το αυτοκίνητο σε δύο νέα χρώματα, το Velocity Blue και το Satin Corris Grey, με τον επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Ian Callum, να αναφέρει ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει “περίπλοκες λεπτομέρειες”, για να εξασφαλίσει ότι οδηγός και επιβάτες θα αισθάνονται ότι βρίσκονται σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Γι’αυτό η XJR575 φοράει ένα νέο αεροδυναμικό body kit, με μεγάλες εισαγωγές αέρα, ενώ πατάει σε ζάντες 20 ιντσών.

Το μεγάλο πολυτελές οικογενειακό της Βρετανικής φίρμας διαθέτει LED φωτιστικά σώματα μπροστά πίσω, και νέες απολήξεις εξατμίσεων, ενώ υπάρχει νέα ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, που υπόσχεται καλύτερη απόκριση και μειωμένη κατανάλωση, με το εσωτερικό να κυριαρχείται από πολυτέλεια και από την οθόνη 10,2″ του συστήματος ψυχαγωγίας.