Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνοται κατά 15%, φτάνοντας τα €1,87 δις. O ιταλοαμερικάνικος όμιλος ήταν σε θέση να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους του στη Βόρεια Αμερική κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 8,4%.

Ο έβδομος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο δήλωσε ότι τα έσοδα του ήταν €27,9 δις, λίγο κάτω από εκτιμήσεις αναλυτών, με τα καθαρά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο να τριπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα €1,16 δις.

Η FCA ανέφερε, ακόμα, ότι οι παραδόσεις αυτοκίνητων, για το τρίμηνο, υποχώρησαν 1%, στα 1,23 εκατ. οχήματα, κυρίως λόγω της μείωσης κατά 14% στη Βόρεια Αμερική, με τις παραδόσεις στη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία να ήταν υψηλότερες. Η τιμή της μετοχής της FCA έπεσε κατά 0,6%, κλείνοντας στα 11,83 δολάρια το τεμάχιο.

Η Maserati είχε ένα εντυπωσιακό τρίμηνο, τετραπλασιάζοντας τα έσοδα της, στα €152 εκατ. προ φόρων. Οι παραδόσεις αυτοκινήτων από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, σχεδόν διπλασιάστηκαν, στις 13.200 μονάδες, με την Levante να ηγείται των πωλήσεων. Το περιθώριο κέρδους της Maserati έφτασε το 14,2% για το τρίμηνο, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρσι ήταν 6.2%.

Ο Sergio Marchionne επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από CEO του ομίλου, όταν ολοκληρωθεί το 5-ετές πλάνο, το οποίο τελειώνει το 2018. Ο Ιταλοκαναδός δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την διάδοχη κατάσταση, με τον διάδοχο του να επιλέγεται από ένα κατάλληλα σταθερό γκρουπ ατόμων, μέσα στην εταιρεία, το οποίο θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2019.

Ο 65-χρονος Marchionne ανακοίνωσε, ακόμα, ότι θα ανακοινώσει το νέο 5-ετές πλάνο του στις αρχές του ερχόμενου έτους. Αυτό θα αφορά τα έτη από το 2018 μέχρι το 2022, με τους ανθρώπους της να πιστεύουν ότι θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην FCA, όταν ανακοινωθεί ο νέος CEO.