Η Tesla θέλει να συγκεντρώσει $1,5 δισ. για τη παραγωγή του Model 3

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε πως θα πουλήσει χρέος αξίας 1,5 δισ. δολαρίων προκειμένου να τονώσει τον ισολογισμό της και να χρηματοδοτήσει την παραγωγή του Model 3. Η εταιρία του Elon Musk ανέφερε πως θα πουλήσει μη εξασφαλισμένο χρέος με εξοφλητική προτεραιότητα, μέσω ομολόγων, με λήξη το 2025.

Η Tesla προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από αυτή την προσφορά για να ισχυροποιήσει περαιτέρω τον ισολογισμό της, στη διάρκεια αυτής της περιόδου ραγδαίων αλλαγών με την κυκλοφορία του Model 3, αλλά και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Οι μετοχές της ενισχύθηκαν μετρίως μετά την ανακοίνωση, ωστόσο έκλεισαν 6,5% υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Απρίλιο και μετά. Οι μετοχές της τεχνολογικής εταιρίας έλαβαν τόνωση από τα τριμηνιαία της αποτελέσματα και από την παραγωγή του χαμηλού κόστους Model 3.

Στις σχετικές ειδήσεις, σύμφωνα με τα έγγραφα της EPA (PDF), το Model 3 φορά μια μπαταρία 80,5 kWh, με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει 258 άλογα. Επίσης ο Musk αποκάλυψε πως το μοντέλο θα προσφέρεται επίσης και με μια μπαταρία χωρητικότητας λίγο πάνω από 50 kWh. 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...