Η Ferrari τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει μια επιπλέον LaFerrari, μια παραπάνω από τις αρχικές 499 που είχαν προγραμματιστεί, ώστε η 500η LaFerrari να πωληθεί σε δημοπρασία, με όλα τα έσοδα να διατεθούν στους κατοίκους που επλήγησαν από τους δύο καταστροφικούς σεισμούς που συνέβησαν στη Κεντρική Ιταλία τους προηγούμενους μήνες. Αυτό και έγινε, με την συγκεκριμένη LaFerrari να πιάνει 7 εκατ. δολάρια.

Σήμερα, η ιταλική εταιρία παραγωγής ονείρων ανακοίνωσε ότι θα κάνει κάτι αντίστοιχο και για την LaFerrari Aperta. Όταν αυτή παρουσιάστηκε, είχε ανακοινωθεί ότι θα βγουν μόλις 209 από το εργοστάσιο της εταιρίας. Στην ειδική εκδήλωση, όμως, που θα γίνει στο Maranello στις 7 με 9 Σεπτεμβρίου, για τον εορτασμό των 70 χρόνων της εταιρίας, θα βγει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s η 210ή LaFerrari Aperta, η οποία δεν έχει ακόμα κατασκευαστεί.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το χρώμα και για τα spec του αυτοκινήτου, με τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s να εκτιμά ότι το αυτοκίνητο θα πουληθεί σε μια τιμή ανάμεσα στα €3.000.000 με €4.000.000, με όλα τα χρήματα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.