Τι βρίσκεται μέσα σε έναν καταλύτη;

Σχετικά άρθρα

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 άρχισε να γίνεται υποχρεωτική η τοποθέτηση καταλυτικού μετατροπέα στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, και όπως ξέρεις είναι ένα ζωτικής σημασίας στοιχείο για τον καθαρισμό και τη μείωση των εκπομπών που δημιουργούνται από την εσωτερική καύση του κινητήρα σας.

Ο καταλυτικός μετατροπέας είναι ένας μεταλλικός θάλαμος που καταφέρνει να αλλάζει τη χημική σύσταση των καυσαερίων, μειώνοντας την “ακαθαρσία” που εξέρχεται από την πολλαπλή εξαγωγής. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα συμπαγές κεραμικό σύνθετο υλικό, σε σχήμα κηρήθρας, το οποίο είναι επενδεδυμένο με πολύτιμα μέταλλα, το καθένα από τα οποία συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών.

Ο λευκόχρυσος, το ρόδιο και το παλλάδιο είναι οι τρεις καταλύτες που επιτελούν την “βρώμικη” δουλειά, επιταχύνοντας συγκεκριμένες χημικές διεργασίες για τη μείωση των αερίων NOx, του μονοξειδίου του άνθρακα, και των υδρογονανθράκων, τα οποία είναι επιβλαβή για το περιβάλλον.

Η κυψελοειδής διάταξη χρησιμοποιείται για τη μεγιστοποίηση της επιφάνειας των καταλυτικών υλικών, τα οποία είναι εξαιρετικά ακριβά, καθιστώντας την κλοπή τους κερδοφόρα επιχείρηση για εγκληματίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr