Η Chevrolet παρουσίασε τον περασμένο Φεβρουάριο την δυνατότερη έκδοση της Camaro, την ZL1 με το πακέτο 1LE.Η σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου έχει σημειώσει χρόνο 7:16.04 στη Πράσινη Κόλαση, ο οποίος είναι ταχύτερος κατά 13,56 δευτερόλεπτα από την “απλή” έκδοση της Camaro ZL1, η οποία έχει πετύχει 7:29.6. Παρόλα αυτά, η γρηγορότερη Camaro που έχει κατασκευάσει η αμερικάνικη εταιρία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους, εξαιτίας της νομοθεσίας ασφάλειας των πεζών.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα επιθετικά αεροδυναμικά βοηθήματα που διαθέτει η 1LE, κάνουν τη Camaro εξαιρετικά γρήγορη στην πίστα, αλλά “απειλητική” για τους πεζούς. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με την “απλή” ZL1, η ZL1 1LE διαθέτει ένα πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο αποτελείται από τεράστια carbon πίσω αεροτομή, νέους εκτροπείς αέρα, μπροστά splitter και πλαϊνές ποδιές.

Αυτά τα εμπρός βοηθήματα, εκτός του ότι κάνουν το αυτοκίνητο να δείχνει άγριο, εκτρέπουν κατάλληλα τον αέρα και βοηθούν στην ψύξη αλλά και στην αύξηση της αεροδυναμικής πίεσης. Ταυτόχρονα, όμως, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε, είναι πιθανή απειλή για τους πεζούς.

Να θυμίσω ότι η Chevrolet Camaro ZL1 1LE φορά τον ίδιο κομπρεσοράτο V8 6,2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 650 ίππων με 882 Nm ροπής και διαθέτει αναβαθμίσεις στο σασί, που περιλαμβάνουν νέα Multimatic Dynamic Suspension Spool Valve αμορτισέρ, με τα μπροστά να είναι ρυθμιζόμενα, ρυθμιζόμενη πίσω αντιστρεπτική ράβδο.

Τι να πει κανείς…