Στα 3 χρόνια στη McLaren, ο Alonso έχει εγκαταλείψει αγώνες όσο μια ολόκληρη σεζόν της F1

Σχετικά άρθρα

Την φετινή σεζόν ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει τερματίσει μόλις 25% των αγώνων που έχει εκκινήσει, από την στιγμή που επανεντάχθηκε στην βρετανική ομάδα. Η φετινή χρονιά είναι η τρίτη που βρίσκεται στη McLaren, και παρότι έχουν ολοκληρωθεί μόλις το 65% των αγώνων, οι συνολικές του εγκαταλείψεις από το 2015 ανέρχονται στους 22 αγώνες. Παραπάνω απ’όσο διαρκεί μια ολόκληρη χρονιά στην F1.

Πιο συγκεκριμένα, ο Alonso δεν έχει ολοκληρώσει συνολικά 21 αγώνες, νούμερο που είναι μεγαλύτερο από τις εγκαταλείψεις που είχε από το 2004 μέχρι το 2013. Από τις 21 εγκαταλείψεις, οι 15 ήταν εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, όπως σπάσιμο κινητήρα, πρόβλημα στο power unit, ή στην εξάτμιση. Οι άλλοι 6 αγώνες που δεν τερμάτισε, ήταν εξαιτίας ατυχήματος ή προβλήματος στην ανάρτηση.

Ο Alonso έχει τρέξει στους 50 (από τους 53) αγώνες από τον Μάρτιο του 2015, καθώς δεν πήρε μέρος στον αγώνα του Monaco φέτος -για χάρη του Indy 500, στον αγώνα του Bahrain το 2016 εξαιτίας του σοβαρού ατυχήματος που είχε στην Αυστραλία, ενώ το ίδιο έγινε και στον αγώνα της Αυστραλίας του 2015, λόγω του ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...