Η Ferrari ανακοίνωσε πως μέσα στο σαββατοκύριακο στην πίστα του Mugello θα παρουσιάσει την FXX K Evo. Την πιο ακραία έκδοση της FXX K που διαθέτει νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, νέα πίσω αεροτομή -πιθανώς με DRS- ενώ βελτιώσεις αναμένονται και στον κινητήρα.

Να θυμίσω ότι η FXX K κινείται από τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.262 κ.εκ., που χάρη σε νέους εκκεντροφόρους, ανασχεδιασμένες και polished εισαγωγές αέρα και νέο σύστημα εξαγωγής χωρίς σιλανσιέ, αποδίδει 1.050 άλογα και περισσότερα από 900 Nm ροπής. Τα 860 εξ’αυτών, προέρχονται από τον συμβατικό κινητήρα και τα υπόλοιπα 190, από τον ηλεκτροκινητήρα. Το HY-KERS σύστημα έχει εξελιχθεί ειδικά για απόλυτες επιδόσεις και η λειτουργία του μπορεί να οριστεί με τα 4 settings στο Manettino που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα: Qualify για το μέγιστο των δυνατοτήτων του με διάρκεια λίγους γύρους, Long Run για συμβιβασμό μεταξύ απόδοσης και διάρκειας, Manual Boost για άμεση, μέγιστη ροπή και Fast Charge για την ταχύτερη δυνατή φόρτιση της μπαταρίας της FXX K.

Όπως και να έχει, η FXX K Evoluzione δεν είναι απαραίτητο ότι θα αποδίδει περισσότερα άλογα από την FXX K, μιας και τα 1.050 είναι αρκετά, με την Ferrari να προσπαθεί να μειώνει κι’αλλο το βάρος της FXX K Evoluzione, για να βελτιώσει την αναλογία βάρους/ίππο.