Από την περασμένη άνοιξη, γνωρίζαμε ότι η McLaren ψάχνει τον καλύτερο και ταχύτερο gamer του κόσμου, με στόχο να οδηγεί στον προσομοιωτή της βρετανικής ομάδας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη σύμφωνα με το πρόγραμμα και μάλιστα έχουμε νικητή. Πρόκειται για τον Rudy van Buren, έναν 25χρονο gamer από την Ολλανδία, ο οποίος αναδείχθηκε ο ταχύτερος gamer του διαγωνισμού.

Περισσότερα από 30.000 άτομα συμμετείχαν στον διαγωνισμό της McLaren, με τον van Buren να κερδίζει στον τελικό τον Freek Schothorst μετά από μία αναμέτρηση που κράτησε τέσσερις ώρες. Ο Ολλανδός δεν είναι απλώς gamer, αφού είχε κερδίσει το πρωτάθλημα στα kart της χώρας του, πίσω στο 2003, όταν δηλαδή ήταν 11 ετών.

Στην τελική φάση, πήραν μέρος δώδεκα άτομα, τα οποία έγιναν έξι, μετά τρία και φυσικά στον τελικό συμμετείχαν δύο. Ο 25χρονος ήταν ο ταχύτερος, έτσι υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους, με τη δουλειά του πλέον να είναι η οδήγηση στον προσομοιωτή της ομάδας, προκειμένου να βοηθήσει στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

Κάθε αγόρι που ξεκινάει τα kart ονειρεύεται τη Formula 1, και, σε κάποιο σημείο, το όνειρο απλώς εξαφανίζεται. Τώρα, κερδίζοντας το World’s Fastest Gamer, μπορώ να ξαναζήσω αυτό το όνειρο. Ήταν η πιο απίστευτη εμπειρία και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πώς αισθάνομαι τώρα.

Το να σκέφτομαι ότι ήρθα στο McLaren Technology Center για πρώτη φορά την προηγούμενη βδομάδα και να φεύγω τώρα ως ο νεότερος υπάλληλος της McLaren, είναι τρελό. Ήταν πραγματικά η δυσκολότερη «συνέντευξη» για δουλειά που είχα ποτέ, αλλά είναι μια τρομερή ανταμοιβή να τελειώνει έτσι. Δεν μπορώ να περιμένω για να ξεκινήσω.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του McLaren Technology Group, Zak Brown, είπε από την πλευρά του:

Τα συγχαρητήριά μου στον Rudy. Πραγματικά, έδειξε τη διάθεση, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να πετύχει. Ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος διαγωνισμός, ένας από τους οποίους τεντώσαμε τους αγωνιζόμενους πέρα από τα όριά τους, και θα είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για τον οργανισμό, καθώς θα αναπτύξουμε και θα βελτιώσουμε το μονοθέσιο του 2018 σε όλη τη διάρκεια της επόμενης σεζόν.