Πάντα είναι λυπηρό να βλέπουμε αυτοκίνητα να διαλύονται, και αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο όταν έχουμε να κάνουμε πανάκριβα track-only hypercars. Η Ferrari FXX είναι ένα από τα πιο λατρεμένα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευάσει οι μηχανικοί στο Maranello, μία εκ των οποίων χτύπησε άσχημα στην πίστα της Monza.

Όπως θα δεις και στο video, δεν βλέπουμε πώς ξεκινάει το ατύχημα, αλλά ο uploader αναφέρει ότι ήταν ο πρώτος γρήγορος γύρος του οδηγού. Η πίστα ήταν βρεγμένη σε κάποια σημεία, αλλά όχι στη ζώνη φρεναρίσματος για το πρώτο chicane. Ο οδηγός φέρεται να μπλόκαρε όλους τους τροχούς όταν πάτησε το πεντάλ, στη συνέχεια κινήθηκε δεξιά, πάτησε στο βρεγμένο γρασίδι, έχασε πλήρως τον έλεγχο και η συνέχεια φαίνεται στο video, με το ατύχημα να είναι στο 6:48.

Το ιταλικό κόσμημα με τον απίστευτο ήχο κατέληξε στα προστατευτικά, έχοντας σημαντικές ζημιές στο εμπρός κυρίως μέρος. Φαίνεται πως πρόκειται για οδηγικό λάθος, αφού μάλλον ήταν πιο γρήγορος και πιο επιθετικός απ’ ό,τι θα έπρεπε, ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο για βλάβη στο σύστημα πέδησης.