Ο Elon Musk κέρδισε το στοίχημα των 42 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η Tesla τον περασμένο Ιούλιο, είχε κερδίσει έναν διαγωνισμό προκειμένου να εγκαταστήσει την μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου στη Νότια Αυστραλία. Βλέπεις ο Jay Weatherill, περιφερειακός πρωθυπουργός/ κυβερνήτης της πολιτείας ζήτησε από τις εταιρίες να κατασκευάσουν μια τεράστια μπαταρία, ως ένα από τα πολλά μέτρα του ενεργειακού σχεδίου ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά ένα σοβαρό blackout που υπέστη η περιοχή τον περασμένο Σεπτέμβριο και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν σχετικά με την ασφάλεια του ηλεκτρικού δικτύου.

Η Tesla ήταν αυτή που κέρδισε τον διαγωνισμό και ανέλαβε την κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας ιόντων λιθίου στον κόσμο. Η προθεσμία ήταν αυτή να κατασκευαστεί μέσα σε 100 ημέρες από την υπογραφή των συμβολαίων, με τον Elon Musk να δηλώνει πως αν η Tesla δεν ολοκλήρωνε το έργο εντός χρονοδιαγράμματος, τότε δεν θα πληρωνόταν γι’αυτό. Αναρωτιέσαι πόσο κόστισε το έργο; Κοντά στα 42 εκατ. ευρώ θα σου πω.

Η μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου είναι 100 μεγαβάτ και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις δοκιμές για να επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανονισμοί. Η σειρά των μπαταριών Tesla Powerpack είναι εγκαταστημένη στο αιολικό πάρκο της εταιρείας Neoen Hornsdale κοντά στο Jamestown της Νότιας Αυστραλίας και θα φορτίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Η νέα μπαταρία θα παράγει αρκετή ενέργεια για την τροφοδοσία περίπου 30.000 κατοικιών. Παράλληλα, έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή εφεδρικές γεννήτριες με κινητήρα ντίζελ. Ο Weatherill δήλωσε:

Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του ενεργειακού μας σχεδιασμού.

Στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Νότια Αυστραλία θα είναι πρωτοπόρος στην ανανεώσιμη ενέργεια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...