Η Lexus μόλις παρουσίασε στην έκθεση του Los Angeles το νέο RX L, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιμηκυμένη έκδοση του μεγάλου SUV της. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχει μεγαλώσει κατά 110 χλστ., με την τρίτη σειρά καθισμάτων να το μετατρέπει σε 7-θέσιο. Η διάταξη είναι 2+3+2, ενώ προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί με διάταξη 2+2+2, όπου η μεσαία σειρά διαθέτει καθίσματα-πολυθρόνες.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, η πιο απότομη κλίση της γωνίας του παραθύρου της πίσω πόρτας εξασφαλίζει αρκετό “αέρα” για τα κεφάλια των επιβατών της τρίτης σειράς, με την μεσαία σειρά καθισμάτων να αναδιπλώνεται κατά 40/20/40.

Μηχανικά, στην έκδοση RX 350L το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με τον V6 3,5-λίτρων κινητήρα απόδοσης 295 ίππων με 363 Nn ροπής, ενώ το υβριδικό RX 450hL αποδίδει 308 άλογα, με την κίνηση να μεταφέρεται στον εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

Το RX L εφοδιάζεται με τριζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πλάτη της μεσαίας σειρά καθισμάτων κλπ. Οι πωλήσεις του στην Ιαπωνία αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2018.