Μπορεί η τρίτη γενιά του Skoda Fabia να μην διακρίνεται για την sport συμπεριφορά του, το αγωνιστικό του alter ego, όμως, διαπρέπει σε όλες τις ειδικές του κόσμου. Για το λόγο αυτό, και θέλοντας να γιορτάσει την πιο επιτυχημένη χρονιά στην αγωνιστική της ιστορία, η Skoda παρουσίασε μια ειδική και περιορισμένη έκδοση για το μικρό hatchback της.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε άσπρο (candy white) χρώμα, η οροφή είναι μαύρη, ενώ οι 17άρες Savio ζάντες διατίθενται σε τρία χρώματα: άσπρες, μαύρες ή πράσινες. Για χάρη της κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος στην WRC 2 κατηγορία, υπάρχουν τα ανάλογα λογότυπα στο αμάξωμα, όπως και στο εσωτερικό.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τον 1.400άρη TSI κινητήρα, απόδοσης 125 ίππων και συνδυάζεται με DSG κιβώτιο. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 8,8 δευτ, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 203 χλμ/ώρα. Αλλαγές υπάρχουν στα αμορτισέρ, τα οποία έχουν πιο σφιχτή ρύθμιση, ενώ και η απόσταση από το έδαφος είναι ελάχιστα μικρότερη. Στην καμπίνα διακρίνεται το νέο τιμόνι, τα sports καθίσματα, ενώ η Skoda τοποθετεί και μια πιο sport εξάτμιση.

Θα κυκλοφορήσει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο σε μόλις 1.300 αυτοκίνητα στις ακόλουθες χώρες: Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ισλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Εσθονία, και Λετονία.