Όταν ο Kimi Raikkonen έβαζε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο της Ferrari για τη σεζόν του 2018, σχεδόν όλοι μας πιστέψαμε ότι πρόκειται για την τελευταία του σεζόν στη Formula 1. Ο Φινλανδός θα κλείσει τα 39 του χρόνου, κάτι που, αν συνδυαστεί με μέτρια απόδοση, θα σημαίνει ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 θα αποτελέσει παρελθόν από τη Scuderia και γενικότερα από το άθλημα.

Το αφεντικό των Ιταλών, Sergio Marchionne, προειδοποιεί τον «Iceman» πως θα πρέπει να ανεβάσει το παιχνίδι του την ερχόμενη σεζόν, ώστε να βλέπουμε πολύ πιο συχνά παρόμοια απόδοση με το Μονακό, εκεί όπου κατέκτησε την pole position και στη συνέχεια έκανε το «1-2» με τον Sebastian Vettel.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως, αν βρούμε το σωστό κλειδί, ο Raikkonen οδηγεί σαν Θεός. Αλλά, πρέπει να το βρούμε. Όταν τα πράγματα κυλούν καλά, είναι ευχαρίστηση να τον βλέπεις να οδηγεί. Έχει τρομερή ψυχραιμία. Διαφορετικά, τις υπόλοιπες φορές φαίνεται πως κάνει ένα διάλειμμα.

Χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα όσον αφορά την απόδοση, όμως είναι σημαντικό να βρούμε το κλειδί για να τον κάνουμε να οδηγεί όπως το Μονακό. Πιθανώς, αυτή είναι η τελευταία σεζόν για να βρει το σωστό κλειδί και πρέπει να το κάνουμε. Θα ήταν κρίμα αν έφευγε από τη Formula 1 χωρίς να μας δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο 65χρονος επισημαίνει πως ο αντικαταστάτης του Raikkonen θα είναι κάποιος νέος οδηγός, με τον Πρωταθλητή της Formula 2, Charles Leclerc να βρίσκεται στις τάξεις της Ferrari, περιμένοντας τη μεγάλη ευκαιρία.

Βλέπουμε τον Leclerc, τον Verstappen, τον Giovinazzi, οδηγούς με σπουδαίες ικανότητες, που μπορούν να προσφέρουν μια μεγάλη ευκαιρία στην αγορά των οδηγών. Είμαι χαρούμενος που διαλέξαμε τον Leclerc. Αν δεν βρούμε σωστό κλειδί για τον Raikkonen, η επιλογή θα πάει σε έναν νέο οδηγό.