Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που δεν ευθύνεται 100% ο οδηγός για το συγκεκριμένο περιστατικό, μιας και σημαντική ευθύνη φέρει και η κατασκευάστρια εταιρία.

Το Smart Fortwo πρώτης γενιάς το θυμάσαι; Αν όχι θα στο θυμίσω εγώ και θα σου επισημάνω πως στο πίσω αριστερό μέρος, στην ίδια θέση με την τάπα του ρεζερβουάρ που βρίσκεται στην δεξιά θέση του οχήματος, υπήρχε μια άλλη μαύρα τάπα, που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την εισαγωγή αέρα του κινητήρα.

Προφανώς, η 54-χρονη Julie Nicklin, κάτι μπέρδεψε και έτσι αντί να ανοίξει την τάπα του ρεζερβουάρ, άνοιξε την τάπα της εισαγωγής αέρα. Έβαλε μέσα την μάνικα, και μετά από δευτερόλεπτα, το αυτοκίνητό της τυλίχθηκε στις φλόγες. Η γυναίκα σώθηκε από έναν περαστικό, ονόματι Brian Turner, ο οποίος την απομάκρυνε από το φλεγόμενο Smart και δευτερόλεπτα μετά, ολόκληρη η αντλία εξερράγη, δημιουργώντας ένα καταστροφικό σκηνικό, βγαλμένο μέσα από κάποια χολιγουντιανή παραγωγή.

Όπως μπορείς να δεις και εσύ στις φωτογραφίες, οι διαφορές ανάμεσα στις δύο εισαγωγές (αέρα και καυσίμου) είναι πραγματικά ελάχιστες.

 • Nikolas Karampelas

  Άνετα design fail του αιώνα, ποιος φωστήρας το σκέφτηκε να το σχεδιάσει έτσι;

  • anagnwsths

   Γενικά αυτός ο κουβάς είναι fail. Δεκάδες νεκροί αποκλειστικά και μόνο λόγο οχήματος. Ρόδες απο scooter, αίσθηση αυτοκινήτου (έχω δει δεκάδες στις εθνικές) , βάρρος λίγο πάνω απο καρότσι σουπερ μαρκετ.

  • Nikolas Karampelas

   κοίτα αδερφέ δεν διαφωνώ κιόλας, αλλά αν ο κάθε ένας νομίζει ότι αυτό είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτοκίνητο για το κέντρο της Αθήνας, δεν φταίει το αυτοκίνητο μόνο :P

  • anagnwsths

   Δεν υπάρχει αυτοκίνητο για το κέντρο. Υπάρχει αυτοκίνητο. Δηλαδή είναι για το κέντρο της Αθήνας αλλά όχι για τα προάστια του Παρισιού ή την περιφέρεια του Μονάχου ? Μην νομίζεις οτι όλοι οι οδηγοί ξέρουν απο αυτοκίνητα ή έχουν εμπειρία. Αυτό είναι δουλειά των κατασκευαστών , αν είναι μόνο για το κέντρο ας του έχουν τελική 50km/h σαν τα 50ρια scooter και χωρίς παρπρίζ. Θέλω να πω, οτι εσύ αντιλαμβάνεσαι οτι δεν πας Αθήνα -Θεσσαλονίκη με σμαρτ. Αττική οδο να πας?

  • Nikolas Karampelas

   σωστός με το όριο ταχύτητας, σαν εκείνα τα αμαξάκια που τα οδηγάς με δίπλωμα μοτό

 • Michalis Filippou

  Οι διαφορές φυσικά και είναι ελάχιστες εξωτερικα αλλά εσωτερικά υπάρχουν!
  Δεν είδε ότι ανοίγει δύσκολα η τάπα της εισαγωγής αερα;
  Δεν είδε ότι μέσα από την ταπα δεν υπήρχε ακόμα μια βιδομενη;;
  Δεν είδε ότι μέσα από την ταπα της εισαγωγής αέρα η τρύπα είναι στενή, οβάλ και δεν χωραει το “πιστόλι” της βενζίνης;
  Έλεος πια!
  Γράμματα ειναι;

  • Scooby r22b

   Για γυναίκα οδηγό μιλάμε. . . :-D

 • Scooby r22b
 • Anestis Genk

  “Το κέρασε” που λέγαμε παλιά

 • εχω την εντυπωση οτι δεν ανοιγει η εισαγωγη του αερα,μονο απο την μερια της ταπας της βενζινης..