Mercedes: Ο Hamilton δεν είναι Rosberg

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του 2018 ολοκληρώνεται το τωρινό συμβόλαιο του Lewis Hamilton με τη Mercedes. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει και η λογική προστάζει ότι ο Πρωταθλητής θα παραμείνει στο Brackley μέχρι και τα τέλη του 2020, χωρίς να είναι σίγουρο αν το 2021 θα συνεχίσει ή όχι να αγωνίζεται στη Formula 1, κάτι που αυτή τη στιγμή μάλλον ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει.

Η ηλικία του σίγουρα δε θα είναι απαγορευτική, όπως δεν ήταν και του Nico Rosberg, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει από τους αγώνες πριν από έναν χρόνο, έχοντας πετύχει τον στόχο του, δηλαδή την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Ο Toto Wolff θεωρεί ότι ο Βρετανός είναι ένας διαφορετικός οδηγός, που απλά δε θέλει να μπαίνει σε καλούπια, έχοντας πολλές επιλογές ανοιχτές για το μέλλον.

Νομίζω ότι ο Lewis είναι ένα ελεύθερο πνεύμα. Ο Lewis δεν θέλει να βρίσκεται σε ένα κουτί που ο κόσμος να λέει: «Θα πρέπει να συμπεριφερθείς έτσι και να το κάνεις αυτό για να γίνεις οδηγός αγώνων». Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι να είναι ελεύθερος να μπορεί να αποφασίσει αυτό που θέλει να κάνει. Και με αυτόν τον τρόπο, κρατώντας όλες τις επιλογές ανοιχτές, είναι κάτι που του αφαιρεί την πίεση.

Ο επί κεφαλής της Mercedes είναι σίγουρος πως ο Hamilton δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει ξαφνικά την ομάδα του, ό,τι δηλαδή έκανε ο Rosberg, με την ξαφνική του απόφαση να είναι τουλάχιστον αντιεπαγγελματική, αφού άφησε τους Γερμανούς να ψάχνουν οδηγό όταν όλοι είχαν συμβόλαιο.

Θα μπορούσε να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό σε ένα, δύο ή τρία χρόνια, και ανησυχώ γι’ αυτό, αλλά γνωρίζω εξίσου καλά ότι θα προστατέψει τη δομή της ομάδας και δε θα πει «φεύγω αύριο». Αυτό είναι κομμάτι της δύναμής του. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις συνομιλίες και είμαστε σε καλό δρόμο. Ας δούμε πότε θα βγει καπνός από την καμινάδα.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...