Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΤΕΧΝΟΚΑΡ – AUTOHELLAS A.T.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της
∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί ανάκληση αυτοκινήτων Seat Mii (τύπος ΑΑ).

Η ανάκληση αφορά σε 88 οχήματα Seat. Αναλυτικότερα:

  • 56 οχήματα Mii model year 2017, εντός του εύρους αρ. πλαισίων από VSSZZZAAZHD312576 έως VSSZZZAAZHD313014
  • 32 οχήματα Mii model year 2018, εντός του εύρους αρ. πλαισίων από VSSZZZAAZJD300006 έως VSSZZZAAZJD305646

Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, εντός του προαναφερόμενου εύρους αρ. πλαισίων, είναι πιθανό ο αφαιρούμενος δακτύλιος ρυμούλκησης, ο οποίος βρίσκεται στο κιτ εργαλείων του οχήματος, να μην έχει συγκολληθεί σωστά. Ως αποτέλεσμα, εάν τοποθετηθεί ένας ελαττωματικός δακτύλιος ρυμούλκησης, είναι πιθανόν ενώ το όχημα ρυμουλκείται, το δακτυλίδι να σπάσει. Καθώς το σκοινί ρυμούλκησης είναι υπό σημαντική φόρτιση, όταν αυτό χαλαρώσει, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος να χτυπήσει ανθρώπους ή αντικείμενα. Επίσης υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ή ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν είτε μέσω σχετικών ανακοινώσεων στον Τύπο είτε εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Seat Service, για να γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν είτε τηλεφωνικά στην γραμμή εξυπηρέτησης Seat Line 800 11 80000, είτε
ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής επικοινωνίας Seat στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.seat.gr/corporate/contact-us.html.