Ένα αρκετά υποσχόμενο σχέδιο έχει η Ferrari για την άμεση και την έμμεση παρουσία της στη Formula 1. Εκτός από την εργοστασιακή της ομάδα, η οποία μάχεται για πρωταθλήματα και τίτλους, η ομάδα του Maranello έχει χτίσει πολύ καλές σχέσεις με την Haas, ενώ το 2018 θα γίνει η μεγάλη επιστροφή της Alfa Romeo στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, έστω και μέσα από την Sauber, στην οποία οι Ιταλοί δίνουν κινητήρες.

Τα πλάνα της Scuderia για το 2018, αλλά και για το πιο μακρινό μέλλον δεν αφήνουν αδιάφορους τους ανταγωνιστές της. Η Mercedes βλέπει τις κινήσεις αυτές, με τον Toto Wolff να παραδέχεται πως οι επί κεφαλής των Ιταλών κάνουν κάτι έξυπνο, αλλά και ταυτοχρόνως ενδεχομένως επικίνδυνο για τους Γερμανούς.

Αυτό που κάνουν οι Sergio Marchionne και Maurizio Arrivabene είναι πολύ έξυπνο. Έχουν καλή σχέση με την Haas. Αυτό βοηθάει την Haas και τη Ferrari, και αυτό που κάνουν τώρα με την Sauber είναι πολύ οραματικό. Με τον Frederic Vasseur να έχει γίνει επί κεφαλής της άλλης πλευράς, γνωρίζοντας πολύ καλά την αγορά και μπορεί αυτό να είναι μια επικίνδυνη συμμαχία για ‘μάς.

Το αφεντικό της Mercedes αποκαλύπτει πως κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει και η ομάδα του, αλλά παραδέχεται πως δεν είναι καθόλου εύκολο να υλοποιηθεί σωστά, αφού θα πρέπει η ομάδα του Brackley να μην επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο αρνητικά.

Είναι κάτι που σκεφτόμαστε. Δεν είναι εύκολο, επειδή δε θέλεις να αποσπάσεις τον δικό σου οργανισμό με μια συνεργασία με κάποια ομάδα που βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε έξυπνες ιδέες. Έχουμε κάνει συζητήσεις, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα.