Το VW Group και η Hyundai ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την αμερικάνικη start-up εταιρεία Aurora, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού αυτόνομη τεχνολογία.

Η Aurora που ιδρύθηκε από πρώην μηχανικούς της Google, της Tesla και της Uber, αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη και αυτόνομα συστήματα οδήγησης. Οι εταιρίες δηλώνουν πως η συνεργασία αυτή θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, προκειμένου να αναπτυχθούν αυτόνομες τεχνολογίες που θα περάσουν στα μελλοντικά αυτοκίνητά τους.

Η VW και η Aurora δήλωσαν πως θα ενσωματώσουν το λογισμικό και τους αισθητήρες της Aurora στα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen, προκειμένου αυτά να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα εντός πόλεων. Σε μεταγενέστερο επίπεδο, η VW θα ενσωματώσει τη τεχνολογία αυτή και σε άλλα οχήματα του VW Group, όπως ΙΧ, φορτηγά και λεωφορεία.

Η Hyundai θα τοποθετήσει την τεχνολογία της Aurora σε μοντέλα της που θα δοκιμαστούν στην αγορά της Κίνας, όπου ανάμεσά τους θα βρίσκεται και το νέο αυτοκίνητο υδρογόνου που παρουσιάσει η κορεατική εταιρία την ερχόμενη εβδομάδα στην CES. Στόχος της Hyundai είναι έως το 2021 να προσφέρει στην αγορά αυτοκίνητα που θα εξοπλίζονται με αυτόνομη τεχνολογία Επιπέδου 4.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Hyundai Mobis θα παρουσιάσει στην CES την τεχνολογία DDREM (Departed Driver Rescue & Exit Maneuver), η οποία μέσω μιας κάμερας υπέρυθρων θα παρακολουθεί το πρόσωπο και τα μάτια του οδηγού και θα ελέγχει συνεχώς αν αυτός έχει σημάδια υπνηλίας. Σε περίπτωση μάλιστα που ο οδηγός αποκοιμηθεί, τότε το αυτοκίνητο θα μπαίνει σε αυτόνομη λειτουργία επιπέδου 4 και θα σταματά με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου. Η εταιρία θεωρεί πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να περάσει στη παραγωγή το 2022.

 • Smartass

  To 2018 μπήκε άσχημα για τους ημεδαπούς volkswagenάκιδες!!
  :D

  • που ειναι το κακο στην ειδηση??

  • Smartass

   Μα είναι δυνατόν εν έτη 2008 η ανώτεροτερη τεχνολογικά φαου βε να κάνει κονέξια με σχιστομάτηδες;;;;
   Ιτς ανμπιλιβαμπολ!!
   :D

  • Η Aurora που ιδρύθηκε από πρώην μηχανικούς της Google, της Tesla και της Uber, αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη και αυτόνομα συστήματα οδήγησης

  • Ψυχίατρος

   Ραντεβού αύριο μην το χάσεις αδερφέ θα σου κάνει καλό!

  • Smartass

   Να και ένα ψευδώνυμο που βγήκε από την ναφθαλίνη.
   Με αποστολή ανάσχεσης των απαξιωτικών σχολίων μου προς την φαου βε.
   Κλείστε μου ραντεβού και έρχομαι.
   Κατά προτίμηση απογευματινές ώρες.
   Επίσης δεν γνωρίζω διεύθυνση, που θα έρθω;;;
   Μήπως γιατρέ μου χρειάζεστε εσείς ψυχιατρικής υποστήριξης;;;;;;

  • Ψυχίατρος

   Έχεις έρθει πολλές φορές μην κάνεις πως δε γνωρίζεις!! Τα λέμε Δευτέρα πρωί!

  • Smartass

   ok αλλά που;
   Στου Γεραμανη το πεύκο;

  • Smartass

   ok αλλά που;
   Στου Γεραμανη το πεύκο;

  • Ψυχίατρος

   Μην κάνεις ότι δεν ξέρεις φίλε μου αφού τα έχουμε πει τόσες φορές!

  • Smartass

   Γεα μπειμπι ιν γιορ ντριμς!!!
   :D

 • shaoqing14

  Κανονικα θα επρεπε η φαου βε να δωσει το λογισμικο στην aurora μιας και εκει στο wolfsburg ειναι εξπερ στα λογισμικα και ιδιαιτερα στα λογισμικα εξαπατησης!