Στην ένατη θέση ολοκλήρωσε η McLaren το 2017, επιτρέποντας στις Force India και Williams να πάρουν τις θέσεις τέσσερα και πέντε, αντίστοιχα. Τα πράγματα, όμως, ενδέχεται να είναι διαφορετικά φέτος. Η Renault θα προμηθεύει με κινητήρες τη βρετανική ομάδα, η οποία έχει βλέψεις για βάθρα, ακόμα και για νίκες, κάτι που σίγουρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των Mercedes, Ferrari και Red Bull αναμένεται ακόμα πιο σκληρός.

Η Williams γνωρίζει τις δυνατότητες των μηχανικών στο Woking, γι’ αυτό και ο Paddy Lowe δηλώνει ότι κοιτούν προσεκτικά τι κάνει η McLaren, αφού μπορεί να ξεκινήσει τη σεζόν όντας ταχύτερη από την ομάδα του Grove.

Θα ήταν ενδιαφέρον. Η Honda έδειχνε αρκετά δυνατή στο τέλος της σεζόν, έτσι θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι βήμα θα κάνει η McLaren. Είναι ανταγωνιστές που πρέπει να τους σέβεσαι, γι’ αυτό και σίγουρα έχουμε τα μάτια μας σ’ αυτούς.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Williams είναι ικανοποιημένος με την πέμπτη θέση, η οποία δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί, αναγνωρίζοντας ταυτοχρόνως την καλύτερη δουλειά που έκανε η Force India.

Κάποια από τα αποτελέσματα που είχαμε ήταν τόσο καλά όσο μία νίκη, ως κατόρθωμα εκείνη τη μέρα, όπως η έβδομη θέση του Felipe στη Βραζιλία. Ήταν κάτι τρομερό, ιδιαίτερα επειδή δεν είχε ένα τόσο γρήγορο μονοθέσιο γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει όταν κάνεις ομαδική δουλειά. Το να πάρεις το καλύτερο μ’ αυτό που έχεις, απαιτεί απίστευτη ομαδική δουλειά, είτε έχεις ένα μονοθέσιο στο μέσον είτε στην κορυφή του grid.

Είχαμε κάποιες ήττες, κάποια λάθη, αλλά συνολικά η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά. Θα θέλαμε να είμαστε στην τέταρτη θέση. Αλλά, η Force India έκανε φανταστική δουλειά, αξίζουν την θέση που πήραν. Όμως, και η πέμπτη θέση δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη με τον ανταγωνισμό που υπάρχει. Ειδικά στο τελευταίο τρίτο της σεζόν, κάναμε πολλούς γύρους για να παραμείνουμε σ’ αυτή τη θέση. Ήταν πραγματικά ένα καλό πρόγραμμα.