Συνεχίζει να πιστεύει στην επιστροφή του ο Kubica

Σχετικά άρθρα

Η τελευταία κενή θέση του grid καλύφθηκε χθες από τη Williams, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψη του Sergey Sirotkin στη θέση του επίσημου οδηγού. Σίγουρα, η τεράστια πλειοψηφία των οπαδών θα ήθελα να δει ξανά τον Robert Kubica στο grid, ωστόσο ο Πολωνός πήρε τελικά τη θέση του αναπληρωματικού οδηγού και οδηγού ανάπτυξης για την ερχόμενη σεζόν.

Ο Kubica έκλεισε πριν από 1,5 μήνα τα 33 του χρόνια, ωστόσο συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει ξανά τη θέση του επίσημου οδηγού, ένας στόχος που θα αποτελέσει τον κίνητρό του για το 2018, προκειμένου να διεκδικήσει οποιαδήποτε πιθανότητα για το 2019, κάτι που μόνο εύκολο δε θα είναι.

Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που συμμετέχω στην ομάδα της Williams ως αναπληρωματικός και οδηγός ανάπτυξης της σεζόν. Νιώθω ότι είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση που είχε ποτέ, αλλά χρειάστηκε πολλή δουλειά για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα, οπότε θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Williams για τις ευκαιρίες που μου έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, δίνοντας μου εμπιστοσύνη με αυτή τη θέση.

Έχω απολαύσει την επιστροφή μου στα paddock της Formula 1 τους τελευταίους μήνες, και τώρα ανυπομονώ για να δουλέψω με την τεχνική ομάδα της Williams, τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην ομάδα, ώστε να βοηθήσω πραγματικά στην ανάπτυξη της FW41 και να κάνουμε την πραγματική διαφορά στη σεζόν του 2018. Ο απώτερος στόχος μου παραμένει να τρέξω ξανά στη Formula 1, και αυτό είναι ακόμα ένα σημαντικό βήμα γι’ αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορώ να περιμένω για να ξεκινήσω.

Ο Paddy Lowe, Τεχνικός Διευθυντής των Βρετανών, δηλώνει θαυμαστής του Kubica, θεωρώντας ότι η εμπειρία του θα βοηθήσει σημαντικά τους μηχανικούς και τους οδηγούς της ομάδας του Grove.

Κατ’ αρχάς, θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Robert για ό,τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής. Το να ξεπεράσει τους τραυματισμούς του, να βρει ξανά την φυσική του κατάσταση και να οδηγήσει ξανά ένα μονοθέσιο της Formula 1, είναι αξιοσημείωτο επίτευγμα, και λίγοι θα το θεωρούσαν πιθανό.

Προσδοκούμε ότι ο Robert θα είναι μια δυνατή τεχνική συμβολή στην ομάδα, χρησιμοποιώντας την εμπειρία του στις δοκιμές, τη δουλειά στον προσομοιωτή, και την υποστήριξη για τους οδηγούς και τους μηχανικούς σε κάθε αγώνα. Είναι ένας οδηγός που θαυμάζω για πολλά χρόνια και προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω μαζί του για το 2018.

ΠηγήWilliams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Ιαπωνίας 2023, FP1: Μακράν ταχύτερος ο Verstappen

Επιστροφή στην κανονικότητα; Πιθανότατα, καθώς ο Max Verstappen και η Red Bull ήταν άνετα ο ταχύτερος συνδυασμός στην πίστα της Suzuka κατά τη διάρκεια...

Επίσημο: Ο Piastri ανανέωσε με τη McLaren μέχρι το 2026

Η McLaren μόλις ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου της με τον Oscar Piastri, κάτι που σημαίνει ότι θα κρατήσει τον Αυστραλό στην ομάδα τουλάχιστον...