Παρότι η Ford δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να γράψει χρόνους σε διάφορες πίστες του κόσμου, την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάει με το νέο Ford GT στην Virginia International Raceway, με την διάσημη βελανιδιά της. Εκεί το supercar της Μπλε Οβάλ έγραψε χρόνο-ρεκορ με 2:38.62, “σπάζοντας” το 2:40.02 της Dodge Viper ACR.

Η Chevrolet, όμως, δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση και πήγε στην VIR με τη νέα Corvette ZR1 για την δικιά της προσπάθεια. Και τα κατάφερε, καθώς η Corvette ZR1 με το πακέτο ZTK και το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο έγραψε 2:37.25, καθιστώντας την το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην συγκεκριμένη πίστα.

Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης, όμως, είναι ότι η Chevrolet επιχείρησε έναν γρήγορο γύρο και με την χειροκίνητη Corvette ZR1, και έγραψε τον εκπληκτικό χρόνο 2:39.77. Αυτός είναι ελάχιστα χειρότερο από το Ford GT, το οποίο κοστίζει 4 φορές περισσότερα χρήματα απ’ότι το sportcar της Chevrolet.

Να θυμίσω ότι η ZR1 είναι η γρηγορότερη και η δυνατότερη “Vette” που έχει κατασκευαστεί ποτέ, καθώς κάτω από το μακρύ καπό βρίσκεται ο V8 κομπρεσόρατος LT5 κινητήρας 6,2-λίτρων, που αποδίδει 755 άλογα στις 6.300 σ.α.λ. και 922 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Για να επιτευχθούν αυτά τα νούμερα, οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν τοποθετήσει βελτιωμένα συστήματα ψύξης, μεγαλύτερη πεταλούδα και νέο στρόφαλο, σε σχέση με τον κινητήρα της Z06, ενώ το πιο σημαντικό είναι το νέο διπλό σύστημα ψεκασμού, που τοποθετείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της GM.