Η Haas θέλει να κλείσει τη διαφορά από τη Ferrari στο μισό δευτερόλεπτο

Σχετικά άρθρα

Όλες οι ομάδες θέτουν στόχους για κάθε νέα σεζόν. Συνήθως, είναι υπερβολικά αισιόδοξες, πιστεύοντας ότι θα παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικές απ’ ό,τι θα είναι στην πραγματικότητα. Η Haas ολοκλήρωσε τη σεζόν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, δέκα βαθμούς πίσω από την έκτη Renault, με την αμερικανική ομάδα να είναι αρκετά επιθετική όσον αφορά τους στόχους για το 2018.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gene Haas, πιστεύει ότι η ομάδα του θα πρέπει να απέχει μισό μόλις δευτερόλεπτο από τη Ferrari μέσα στο 2018, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, αφού, αν όντως συμβεί αυτό, η Haas θα είναι σταθερά μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα και θα είναι ένα εκ των φαβορί για την ταχύτερη ομάδα πίσω από τα κορυφαία ονόματα.

Φαίνεται πως όλοι θα είναι καλύτεροι το 2018. Έχουμε εντοπίσει τα αδύναμα σημεία του μονοθεσίου μας μαζί με τον Guenther Steiner, και είχα μια καλή κουβέντα στο Μεξικό, σχετικά με την κατεύθυνση που πρόκειται να ακολουθήσουμε και το πώς πρόκειται να βελτιωθούμε. Δεν είναι μυστικό ότι χρησιμοποιούμε πολύ εξοπλισμό της Ferrari, οπότε το χρησιμοποιούμε αυτό ως βάση.

Θα πρέπει να είμαστε εντός του μισού δευτερολέπτου από τη Ferrari, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτό δεν συνέβη πέρυσι. Θα έλεγα ότι ήμασταν ένα με ενάμιση δευτερόλεπτο πιο αργοί από τη Ferrari. Συνολικά, ήμασταν δύο δευτερόλεπτα μακριά από την pole position, οπότε θα πρέπει να βρούμε ένα δευτερόλεπτο για να είμαστε πραγματικά ανταγωνιστικοί.

Το άθλημα ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, γι’ αυτό και δεν είναι πάρα πολλοί οι Αμερικανοί που έχουν τρέξει στη Formula 1. Ο Haas δεν είναι αρνητικός σε αυτό, αλλά υποστηρίζει πως τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να φέρει έναν Αμερικανό στην ομάδα του, η οποία είναι ακόμα πολύ νέα και χρειάζεται την εμπειρία των οδηγών της.

Δε λέμε όχι στο να έχουμε έναν Αμερικανό οδηγό, αλλά οι Αμερικανοί οδηγοί που έχουν Super Licence και μπορούν πραγματικά να τρέξουν στη Formula 1, θα πρέπει να είναι σε μια ομάδα που να είναι σημείο αναφοράς. Περιμένουμε να μπούμε σε αυτή τη θέση -νωρίτερα παρά αργότερα-, αλλά αυτή είναι μόνο η τρίτη μας χρονιά, και πρέπει να βελτιωθούμε σε διάφορους τομείς. Οι Romain Grosjean και Kevin Magnussen αποτελούν σημαντικό κομμάτι της βελτίωσης, λόγω της εμπειρίας τους.

ΠηγήHaas F1 Team

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...