Ιδιοκτήτες Corvette Z06 μήνυσαν την Chevrolet επειδή το αυτοκίνητο υπερθερμαίνεται στη πίστα

Σχετικά άρθρα

Το 2016 η Chevrolet είχε ανακοινώσει αλλαγές στο σύστημα ψύξης της Corvette Z06, μιας και είχαν παρουσιαστεί προβλήματα υπερθέρμανσης κατά τη διάρκεια χρήσης του αυτοκινήτου στη πίστα. Οι αναβαθμίσεις περιελάμβαναν νέο καπό με καλύτερους αεραγωγούς καθώς και μερικές ακόμη αλλαγές για βέλτιστη ψύξη του κινητήρα στην πίστα.

Τώρα, αρκετοί ιδιοκτήτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μήνυση κατά της GM (PDF) επειδή τους πούλησε “αναξιόπιστα αυτοκίνητα με περιορισμούς στην απόδοση τους”. Στην μήνυση που κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο Hagens Berman Sobol Shapiro LLP, οι ιδιοκτήτες υποστήριζαν πως η Corvette Z06 δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια στη πίστα, μιας και λόγω υπερθέρμανσης, ο κινητήρας μπαίνει σε limp mode μετά από μόλις 15 λεπτά οδήγησης στη πίστα. Όταν συμβεί αυτό, ο κινητήρας μπαίνει σε ασφαλή λειτουργία, παράγοντας πολύ λιγότερα άλογα, με τους ιδιοκτήτες να αναφέρουν πως αν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια που κάνουν έναν γρήγορο γύρο, τότε θα δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κατάσταση, μιας και η Corvette Z06 θα βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα γρήγορα αυτοκίνητα.

Οι ενάγοντας ισχυρίζονται πως η GM τους εξαπάτησε παραβιάζοντας Πολιτειακούς και Ομοσπονδιακούς νόμους, ενώ παρέλειψε να εξασφαλίσει τις ασφαλείς λειτουργίες της Corvette Z06 με δόλο, αποκρύπτοντας τες, παραβιάζοντας την εγγύηση, προκειμένου να πουλήσει όσο περισσότερες Z06 μπορεί. Το δικηγορικό γραφείο υποστηρίζει πως ίσως υπάρχουν 30.000 Corvette Z06 παραγωγής 2015-2017 με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Στις σχετικές ειδήσεις, παρά τις αναφορές που ήθελαν την ανανεωμένη έκδοση της Camaro να εξοπλίζεται με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Corvette, η GM τελικά θα εξοπλίζει την Camaro μονάχα με το εξατάχυτο μηχανικό, με το 8-τάχυτο αυτόματο, αλλά και με το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο

ΠηγήCARB

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα