Η Ford έχει ανακοινώσει ότι το νέο Focus δεν θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, αλλά θα το δούμε τον ερχόμενο Απρίλιο σε ειδικό event στην Γερμανία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρώτη φάση της παραγωγής του θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2018, με την κυκλοφορία του στην χώρα μας να ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι.

Η συναρμολόγηση του δημοφιλούς μοντέλου θα συνεχίσει να γίνεται στο εργοστάσιο της Ford, στο Saarlouis της Γερμανίας, ενώ το αμερικάνικων προδιαγραφών αυτοκίνητο θα παράγεται στην Κίνα. Το εύρος των εκδόσεων του Focus φαίνεται να είναι ίδιο με αυτό του Fiesta, καθώς εκτός από τις βασικές εκδόσεις, θα υπάρχουν οι ST-Line, Vignale και Active, με την τελευταία να διαθέτει crossover χαρακτηριστικά.

Μηχανικά, θα εφοδιάζεται με το γνωστό 1.000άρη EcoBoost, απόδοσης από 100 μέχρι 140 άλογα, τον νέο 1.500άρη τρικύλινδο που διαθέτει το Fiesta ST αλλά σε detuned έκδοση, ενώ θα υπάρχει και 2,3-λιτρος για το Focus ST απόδοση 280 ίππων. Από πλευράς πετρελαίου θα κινείται με τον νέο 1.500άρη EcoBlue, απόδοσης 125 ίππων, ενώ θα υπάρχει και ένας 2,0-λιτρος κινητήρας.

Ο σχεδιασμός του είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν την τωρινής γενιάς και σύμφωνα με την Ford το νέο μοντέλο της θα ανεβάσει τον πήχη, κάνοντας το πιο premium προϊόν, όπως ακριβώς συνέβη και με το νέο Fiesta. Όπως καταλαβαίνεις μια τέτοια κίνηση θα αυξήσει την τελική τιμή του αυτοκινήτου, με την Ford να δηλώνει πως ο όγκος του θα είναι ελάχιστα μικρότερος από αυτόν του σημερινού μοντέλου, όχι τόσο εξαιτίας της τιμής, όσο εξαιτίας της μεταστροφής του κοινού στην αγορά των SUVs.

Το εσωτερικό του μοντέλου θα είναι εντελώς νέο, μοιάζοντας με αυτό του Fiesta, έχοντας μια “αιωρούμενη” οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο κέντρο του ταμπλό. Θα υπάρχει και station wagon έκδοση, ενώ η sedan ίσως ακολουθήσει αργότερα.