Οι πωλήσεις του Focus παρουσιάζουν πτωτική πορεία στην αγορά των ΗΠΑ. Το 2012 η Ford πούλησε 243.199 Focus στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ενώ κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2017 πούλησε 67.146 αυτοκίνητα, 20% λιγότερα από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Έτσι η Ford αποφάσισε να μεταφέρει τη παραγωγή του Focus για την αγορά των ΗΠΑ, από το εργοστάσιό της στο Μίτσιγκαν στη Κίνα, στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού πλάνου μείωσης του κόστους. Η παραγωγή του Focus θα σταματήσει στις ΗΠΑ στα μέσα του 2018 και η παραγωγή στη Κίνα θα ξεκινήσει περίπου μετά από έναν χρόνο. Η Μπλε Οβάλ εταιρία δηλώνει πως θα καταφέρει να δημιουργήσει το στοκ των αυτοκινήτων που απαιτούνται προκειμένου να καλύψει την ζήτηση ενός χρόνου, ενώ θα ξεκινήσει τις πωλήσεις και του EcoSport, για το οποίο εκτιμά πως ορισμένοι πελάτες της θα το προτιμήσουν έναντι του Focus.

Η Ford σήμερα κατασκευάζει στη Γερμανία τα Focus που πωλούνται στην Ευρώπη, όπως και τα ST και RS που πωλούνται στις ΗΠΑ, ενώ διαθέτει δύο εργοστάσια παραγωγής στη Κίνα, τα οποία και τροφοδοτούν την τοπική αγορά. Η Μπλε Οβάλ εταιρία από την μεταφορά της παραγωγής του Focus στη Κίνα θα εξοικονομήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια.