Το Νοέμβριο του 2014, η Ford παρουσίασε το ολοκαίνουριο Everest, το οποίο βασίζεται στο Ranger. Με την Μπλε Οβάλ να ανανεώνει στα σημείο το pickup της πριν δύο μήνες, φαίνεται ότι αντίστοιχη ανανέωση ετοιμάζει και για το Everest.

Οι αλλαγές εντοπίζονται στους νέους προφυλακτήρες, τη νέα χρωμιωμένη μάσκα και στα νέα σχέδια των ζαντών. Το αυτοκίνητο έχει περισσότερες premium πινελιές τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην καμπίνα. Χαρακτηριστικά, διαθέτει LED φώτα ημέρας, αλουμινένια προστατευτικά για το πάτωμα στο εμπρός και στο πίσω μέρος και μία μεγάλη εξαγωνική χρωμιωμένη γρίλια.

Η απόσταση του νέου SUV της Ford από το έδαφος, διαμορφώνεται στα 225 χιλιοστά ενώ δεν θα έχει πρόβλημα να διασχίσει νερά ύψους 800 χιλιοστών, ούτε να ρυμουλκήσει φορτία με βάρος έως και 3.000 κιλά. Η Αμερικανική εταιρία αναφέρει επίσης πως στον χώρο αποσκευών του Everest μπορούν να φορτωθούν έως και 750 κιλά –το μεγαλύτερο στην κατηγορία του- ενώ στην οροφή άλλα 100. Οι γωνία προσέγγισης φτάνει τις 29 μοίρες ενώ η αντίστοιχη διαφυγής, είναι 25.

Στην καμπίνα, μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 7 άτομα, τα οποία δεν θα δυσκολευτούν να βρουν χώρους για μικροαντικείμενα αφού το Everest διαθέτει 30 από αυτούς που σημαίνει 48 λίτρα αποθήκευσης. Να σημειωθεί επίσης πως αν διπλωθούν η δεύτερη και η τρίτη σειρά καθισμάτων, το πορτ-μπαγκάζ φτάνει τα 2.010 λίτρα.