Η Citroen αναβαθμίζει το C1

Σχετικά άρθρα

Μετά τα Peugeot 108 και Toyota Aygo, ήρθε η ώρα η Citroen να παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση του C1. Το μοντέλο αποκτά τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρας VVT-i 1,0-λίτρου, που αποδίδει πλέον 72 ίππους (+4) στις 6.000 σ.α.λ. και 93 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Ο κινητήρας έχει υψηλότερη σχέση συμπίεσης, σύστημα EGR και σύστημα διπλού ψεκασμού καυσίμου, πληροί τις προδιαγραφές Euro 6.2, και η κατανάλωση του έχει μειωθεί κατά 0,2 λίτρα/100 χλμ., καθώς ανακοινώνεται στα 3,9 λίτρα/100 χλμ., ενώ εκπέμπει 90 γρ/χλμ CO2. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 13,8 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 160 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με μηχανικό είτε με αυτόματο κιβώτιο, με το μοντέλο να προσφέρεται σε 32 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε νέες αναβαθμισμένα γραφικά στον πίνακα οργάνων, που διαθέτουν μια τρισδιάστατη οπτική και ένα νέο χρώμα φωτισμού. Η Citroen έχει βελτιώσει και την ηχομόνωση της καμπίνας, με προσθήκη νέων απορροφητικών υλικών στο ταμπλό, στις εμπρός κολόνες, στις πόρτες, και στο πίσω μέρος.

Νέο είναι και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7″, κάμερα οπισθοπορίας, συμβατότητα MirrorLink, Android Auto και Apple CarPlay. Επίσης συναντάμε τα εξής συστήματα: keyless entry&go. Active Lane Departure Warning, Active City Brake και Hill Start Assist.

Παράλληλα η Citroen προσφέρει το C1 και σε δύο ειδικές εκδόσεις, τις Elle και Urban Ride. Το C1 Elle βασίζεται στην έκδοση εξοπλισμού Shine, προσφέρεται σε τρεις δίχρωμους χρωματισμούς, έχει μαύρους καθρέπτες, ζάντες 15″ και ειδικά σήματα. Στο εσωτερικό συναντάμε ροζ ραφές, γκρι επενδύσεις και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά.

Το Citroen C1 Urban Ride έχει και αυτό μαύρους καθρέπτες, ζάντες 18″, προσφέρεται σε 5 εξωτερικά χρώματα, ενώ έχει ξεχωριστά διακοσμητικά στο εσωτερικό με Urban Ride σήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες rendering φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το...