Τα eSports γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, αφού οι gamers έχουν ανεβάσει το… παιχνίδι τους και πλέον συμμετέχουν σε εικονικά πρωταθλήματα, πίσω από μία οθόνη. Η Formula 1 θέλει να γίνει μέρος των eSports, έτσι οι ομάδες θα πάρουν μέρος στο δεύτερο πρωτάθλημα eSports της Formula 1, με την Ferrari μόνο να απουσιάζει.

Οι εννιά υπόλοιπες ομάδες θα προσφέρουν θέση στους οδηγούς, με τη νέα σεζόν να ξεκινά στις 13 Απριλίου, παράλληλα με την έναρξη του αγωνιστικού 3ημέρου στη Σαγκάη της Κίνας. Οι διαγωνιζόμενοι θα αγωνιστούν στο παιχνίδι F1 2017, προκειμένου να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στο Pro Draft του Ιουλίου. Εκεί είναι που ουσιαστικά παίρνουν μέρος οι ομάδες, αφού θα πρέπει να επιλέξουν τουλάχιστον έναν οδηγό από το Pro Draft.

Η πρώτη δοκιμασία αφορά το κυνήγι του βάθρου από την έκτη θέση, μέσα στο μονοθέσιο του Valtteri Bottas, με πέντε γύρους να μένουν για το τέλος, σε μία βρεγμένη πίστα, όμως η άσφαλτος γίνεται ολοένα και πιο στεγνή. Οι δέκα κορυφαίοι οδηγοί κάθε πλατφόρμας (PC, PlayStation 4 και Xbox One) θα αγωνιστούν στον τελικό με τους τρεις κορυφαίους σε κάθε πλατφόρμα να περνούν στο Pro Draft, εκεί όπου θα βρίσκονται οι 40 κορυφαίοι του κόσμου μετά από όλα τα προκριματικά, και θα επιλεγούν από τις ομάδες.

Στη συνέχεια, οι ομάδες θα εκπροσωπηθούν από τους οδηγούς αυτούς στο δεύτερο μισό της σεζόν και θα διαγωνιστούν σε τρία events, ώστε να αναδειχθεί ο Πρωταθλητής, αλλά και η Πρωταθλήτρια ομάδα, με το έπαθλο να είναι τουλάχιστον $200.000. Αν νομίζεις ότι είσαι τόσο καλός gamer, τότε αυτή είναι η ευκαιρία που έψαχνες για να το αποδείξεις!