To 2020 το pickup της Hyundai

Σχετικά άρθρα

Hyundai στην έκθεση του Detroit του 2015 παρουσίασε το Santa Cruz Concept, και μετά από δύο χρόνια διαβουλεύσεων αποφάσισε τον Αύγουστο του 2017 να του δώσει το πράσινο φως και να το περάσει στην παραγωγή. Αυτή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, με τα πρώτα pickup της κορεάτικης εταιρίας να μην αναμένονται να βρεθούν στις αντιπροσωπείες της πριν το 2020.

Ο COO της Hyundai Αμερικής, Brian Smith, σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι το Santa Cruz θα είναι μια πρόταση όπως το Ridgeline της Honda, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει συμπεριφορά παρόμοια με ενός αυτοκινήτου. Ο Smith δήλωσε ότι αρχικά το pickup ήταν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018, αλλά η αντικατάσταση του -τότε- CEO, Dave Zuchowski, καθυστέρησε το όλο project, με τη νέα διοίκηση να το βγάζει από το συρτάρι πέρσι, όταν και το ενέκρινε για παραγωγή.

Η έκδοση παραγωγής του concept ίσως ονομαστεί Palisade, και είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την κορεάτικη φίρμα, καθώς θα προσελκύσει νέους πελάτες που ενδιαφέρονται για pickups. Θα βασίζεται στη νέα γενιά του Tucson, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020, και σχεδιαστικά θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο.

Τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησε η φήμη ότι το pickup της εταιρίας θα μπορούσε να κατασκευάζεται στις Η.Π.Α., έτσι ώστε να δοθεί μια ώθηση στις πωλήσεις της Hyundai στην Αμερική, οι οποίες δεν είναι και στο καλύτερο σημείο τους. Για τον ίδιο λόγο, τα Kona και Tucson είναι αρκετά πιθανό να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Alabama της Αμερικής, εκεί που συναρμολογούνται τα Elantra, Sonata και Santa Fe.

Τέλος, η Hyundai σκέφτεται σοβαρά την πιθανότατα το pickup να διαθέτει και έναν εξακύλινδρο κινητήρα.

ΠηγήMotortrend

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...