Το Χονγκ Κονγκ είναι η δεύτερη πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με μόλις το 1/10 της γης να είναι χερσαία για κατοικίες. Έτσι, το να αποκτήσει κανείς ένα σπίτι στο Χονγκ Κονγκ είναι όνειρο θερινής νυχτός καθώς θεωρείται μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, με τα διαμερίσματα να πωλούνται για πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά δεν είναι μόνο οι χώροι διαβίωσης στο Χονγκ Κονγκ που είναι ακριβοί – μία θέση πάρκινγκ στην περιοχή Kowloon μόλις νοικιάστηκε για 1.274 δολάρια το μήνα, καθιστώντας την, τον πιο ακριβό ενοικιαζόμενο χώρο στάθμευση της πόλης.

Οι μεσίτες επιβεβαίωσαν πως ο χώρος των 12 τετραγωνικών μέτρων νοικιάστηκε τη Δευτέρα στο πολυτελές έργο Ultima στην κατοικημένη περιοχή Ho Man Tin.

Το ενοίκιο για το συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης είναι παραπάνω και από αυτό που δίνουν μερικοί άνθρωποι για κάποιο μικρό διαμέρισμα της πόλης.

Το έργο Ultima έχει μόνο 370 θέσεις πάρκινγκ για τα 527 διαμερίσματά του, κάτι που προκάλεσε την εκτόξευση της τιμής του.

Το Χονγκ Κονγκ, πάντως, συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ για το υψηλό κόστος ζωής του.

Διάβασε επίσης: Θέση parking στο Hong Kong πωλήθηκε για 664.200 δολάρια

Τον Νοέμβριο, δύο διαμερίσματα στην πολυκατοικία στο The Peak, πουλήθηκαν έναντι 149 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν μόνο αγοραστή.

Ένας άγνωστος αγοραστής πλήρωσε 76,8 εκατομμύρια δολάρια για ένα διαμέρισμα 425 τετραγωνικών μέτρων και περίπου 71,7 εκατομμύρια δολάρια για ένα διαμέρισμα 400 τετραγωνικών μέτρων.

  • σιγα τα πολλα ευρωγια μισθωση τον μηνα στη Νο2 πιο ακριβη πολη του κοσμου!!!!! τοσα διναμε επι ΠΑΣΟΚ τα Π/Σ/Κ στα μπουζουκοπαρκινγκ μαζι με τα τιπς στους παρκαδορους !!!

  • Scooby r22b

    Πόσο θέτε για μία θέση “parking” για την αφεντιά μου, με δέστρα και πόσιμο νερό ρε κιτρινιάρηδες; ; http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/donkey.jpg

  • Ba’adur Subutai

    Μισό μυριο είναι ψίχουλα για ΧΚ, δύο χιλιάρικα το μήνα ήθελα για τσιγάρα και 3 χιλιάρικα για το ένα δείπνο που πλήρωνα την ημέρα.

  • Ωραία! Ας φτιάξουμε και άλλα αυτοκίνητα!