Το VW Group ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη του παρουσίασαν οριακή πτώση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, παρά το γεγονός ότι έσοδα σημείωσαν άνοδο.

Ειδικότερα, τα κέρδη της γερμανικής εταιρείας υποχώρησαν κατά -3%, στα 3,22 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η πτώση για τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκε στο -3,6% και τα 4,2 δισ. ευρώ, καθώς τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν στο 7,2% από 7,8% έναν χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με τη Volkswagen, η πτώση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μία λογιστική αλλαγή που σχετίζεται με την αποτίμηση των παραγωγών, γεγονός που κόστισε στην εταιρεία περίπου 300 εκατ. ευρώ από τα λειτουργικά της κέρδη.

Παράλληλα, τα έσοδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,6% στα 58,23 δισ. ευρώ

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε μία χρονική περίοδο αλλαγής στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με τον νέο CEO, Herbert Diess, να δεσμεύεται για επιτάχυνση της προσπάθειας αύξησης των κερδών και επιστροφής των επενδυτών στην εταιρεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία βρίσκεται σε καλή οικονομική θέση, καθώς και σε καλό δρόμο ώστε να καταγράψει περαιτέρω κερδοφορία.

Ο στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τον όμιλο Volkswagen σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου σε ότι αφορά την κερδοφορία, την καινοτόμο δύναμη και τη βιωσιμότητα,

ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι:

Τα τρημιναία αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Για το σύνολο του τρέχοντος έτους, η Volkswagen επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της, αναμένοντας αύξηση των πωλήσεων κατά +5% και λειτουργικό περιθώριο κέρδους μεταξύ 6,5% και 7%.

Σε ότι αφορά το 2019, η εταιρεία δήλωσε ότι αντιμετωπίζει προκλήσεις από το οικονομικό κλίμα, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, τη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών και το συνεχιζόμενο σκάνδαλο για τις εκπομπές diesel.