Πριν μερικές ημέρες την είδαμε να δοκιμάζεται στη πίστα της Monza και σήμερα η Porsche την παρουσίασε επίσημα. Ο λόγος για την 911 GT3 R, την αγωνιστική έκδοση της 911 GT3 RS που φορά τον 4,0-λίτρων boxer κινητήρα απόδοσης 550 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.

Σε σχέση με την προηγούμενη 911 GT3 R, η νέα διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική, νέα ανάρτηση και μεγαλύτερα μπροστά ελαστικά. Βελτιώσεις υπάρχουν στο σύστημα πέδησης που αποτελείται από εξαπίστονες monobloc αλουμινένιες δαγκάνες μπροστά με δίσκους 390 mm και τετραπίστονες πίσω με δίσκους 370 mm. H ακαμψία έχει βελτιωθεί, όπως και η ασφάλεια, με τον οδηγό να κάθεται σε νέο bucket κάθισμα με ζώνες έξι σημείων. Τα πεντάλ είναι ρυθμιζόμενα με την πόρτα του οδηγού να είναι κατασκευασμένη από Kevlar, αλουμίνιο και ένα ειδικό αφρό που απορροφά την ενέργεια σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Η Porsche αναφέρει επίσης πως τόσο οι πόρτες όσο και τα παράθυρα -κατασκευασμένα από πολυκαρβονικό υλικό- αφαιρούνται.

Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ έχει αυξηθεί στα 120 λίτρα, μπορεί να γεμίσει τόσο από τα αριστερά, όσο και από τα δεξιά, με το καπό, την οροφή, τις πόρτες, τα φτερά, την αεροτομή των 1,9 μέτρων και το εσωτερικό να είναι κατασκευασμένα από συνθετικό carbon (CFRP). Στο εσωτερικό υπάρχει σύστημα κλιματισμού που συνδέεται άμεσα με το κράνος και το κάθισμα του οδηγού, με όλα τα χειριστήρια να έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες του οδηγού.

Η Porsche δέχεται ήδη παραγγελίες για την 911 GT3 R 2019 με κόστος τα 459.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Οι παραδόσεις της θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.