Ο George Soros αγόρασε ομόλογα της Tesla αξίας 35 εκατ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Η επενδυτική εταιρεία του George Soros αγόρασε μετατρέψιμα ομόλογα της Tesla αξίας 35 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2018 , επενδύοντας παράλληλα και σε 51.000 μετοχές της Amazon αξίας 74,1 εκατ. δολαρίων και του Netflix, ενώ μείωσε τις θέσεις του στο Twitter.

Η κίνηση του fund στην Tesla, με την αγορά των μετατρέψιμων ομολογιών λήξης Μαρτίου του 2019, ήρθε να δώσει ανάσα ανακούφισης στην υπό πίεση εταιρεία παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην παραγωγή του Model 3, ενώ ο ιδρυτής της Elon Musk βρίσκεται αντιμέτωπος με κριτική μετά την άρνησή του να απαντήσει σε ερωτήσεις αναλυτών στην πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Tesla εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αγορές ομολόγων. Πέρυσι συγκέντρωσε 1,8 δισ. δολάρια από την προσφορά των πρώτων υψηλής απόδοσης “junk” ομολόγων. Μερικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Tesla ίσως πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί. Φέτος η μετοχή της έχει χάσει 9% και στα τέλη Μαρτίου οι traders στοιχημάτιζαν κατά των ομολόγων της.

Επίσης το fund του Soros, αφού κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017 φρόντισε να ξεφορτωθεί όλες του τις θέσεις στην Amazon, τώρα προχώρησε στην αγορά 51.200 μετοχών της, καθώς η Amazon αποτέλεσε μια από τις μετοχές τεχνολογίας με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, καθώς από τις αρχές του 2018 έχει ενισχυθεί κατά 34%.

Ο Soros αγόρασε επίσης 20.800 μετοχές της Alphabet και 148.5000 μετοχές της Netflix η οποία είχε πολύ δυνατό πρώτο τρίμηνο, προσθέτοντας περισσότερους συνδρομητές στην υπηρεσία της από ότι προέβλεπε η αγορά. Ο Soros πούλησε και τις 34.100 μετοχές που κατείχε στο Twitter, ενώ δεν αγόρασε καθόλου μετοχές της Facebook, από την οποία αποεπένδυσε πλήρως στα τέλη του 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...