H Tesla κατασκευάζει ήδη 500 Model 3 καθημερινά, θα παρουσιάσει το Model Y στις 15/3/2019

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk με email που έστειλε στους υπαλλήλους της Tesla σήμερα το πρωί, τους γνωστοποίησε, αλλά και τους ευχαρίστησε πως πλέον κατασκευάζουν 500 Model 3 καθημερινά. Έτσι η Tesla είναι σε θέση να κατασκευάζει 3.500 Model 3 εβδομαδιαίως, πλησιάζοντας τον στόχο των 5.000 Model 3 ανά εβδομάδα μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σε ότι αφορά το Model Y, όπως έγραψε ο Musk στο Twitter, θα παρουσιαστεί στις 15 Μαρτίου του 2019. Το Model Y, η crossover έκδοση του Model 3, θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2020 και η διαδικασία κατασκευής του Model Y θα είναι επαναστατική, με τον Musk να δηλώνει πως δεν θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, καθώς αυτό ήδη λειτουργεί στο μέγιστο της δυνατότητας του.

Το Model Y θα έχει πολύ λιγότερα καλώδια σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της Tesla. Συγκεκριμένα, το Model S έχει καλώδια που καλύπτουν 3 χιλιόμετρα, το Model 3 καλώδια μήκους 1,52 χλμ, ενώ το Model Y θα έχει μόλις 100 μέτρα καλωδίων.

Η τεράστια αυτή μείωση χρήσης καλωδίων θα καταστεί δυνατή χάρη στα νέα ηλεκτρικά συστήματα που χρησιμοποιούν διαφορετική τάση και στον νέο εξοπλισμό μετάδοσης. Το Model Y θα κατασκευάζεται στην πλατφόρμα του Model 3.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...