Με το που παρουσιάστηκε το Model 3 πέρσι το καλοκαίρι, ο κόσμος φάνηκε ιδιαίτερα εκδηλωτικός, καθώς μέσα σε μόλις ένα μήνα η Tesla είχε λάβει 400.000 παραγγελίες, που συνοδεύονταν με μια προκαταβολή των 1.000 δολαρίων. Μέχρι τη στιγμή που τα πρώτα οχήματα ήταν έτοιμα να παραδοθούν στους πελάτες, ο αριθμός των παραγγελιών -παρά τις 63.000 ακυρώσεις (περίπου 12%)- είχε αυξηθεί σε 455.000 παγκοσμίως. Ήταν ένα φαινόμενο που ο κόσμος των αυτοκινήτων δεν είχε δει ποτέ πριν.

Παρότι η παραγωγή του Model 3 έχει αρχίσει και βρίσκει ρυθμό, καθώς η Tesla κατασκευάζει ήδη 500 αυτοκίνητα καθημερινά, η τεράστια ζήτηση του αυτοκινήτου έχει δημιουργήσει ατελείωτες χρόνους παράδοσης. Πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος μπει σήμερα σε μια αντιπροσωπεία της Tesla και παραγγείλει ένα Model 3 θα πρέπει να περιμένει 12 με 18 μήνες για να το παραλάβει, ενώ για την Ευρώπη αυτός ο χρόνος φτάνει τους 24 μήνες!

Σύμφωνα με την εταιρία Second Measure, η οποία αναλύει δισεκατομμύρια ανώνυμες αγορές για να απαντήσει σε ερωτήματα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη συμπεριφορά των καταναλωτών, οι επιστροφές των προκαταβολών λόγω της καθυστέρησης παράδοσης του αυτοκινήτου έχουν φτάσει συνολικά το 23% των κρατήσεων από την πρώτη μέρα των παραγγελιών. Η Tesla, όμως, τονίζει ότι αυτό δεν την επηρεάζει, καθώς υπάρχουν αρκετές νέες παραγγελίες που έρχονται καθημερινά.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών φαίνεται να αφορούν ακυρώσεις της βασικής έκδοσης των 35.000 δολαρίων, η οποία ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να παράγεται και δεν υπολογίζεται να γίνει ούτε στο επόμενο διάστημα 4 με 6 μηνών, όπως δήλωσε ο Elon Musk πριν περίπου δύο μήνες. Και αυτό, γιατί οι πελάτες της εταιρίας αντιλαμβάνονται ότι δεν θα μπορέσουν να επωφεληθούν από την πλήρη πίστωση φόρου ύψους 7.500 δολαρίων, από την στιγμή που ένα μοντέλο ξεπεράσει τα 200.000 αυτοκίνητα, με τον μεγαλύτερο όγκο ακυρώσεων να εμφανίζεται τον Απρίλιο και τον Μάιο.