Η Opel καταργεί δύο μοντέλα της

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η πέμπτη γενιά (Κ) του Astra να κυκλοφορεί εδώ και σχεδόν 3 χρόνια, η Opel δεν είχε σταματήσει την παραγωγή της 3-θυρης GTC έκδοσης του μοντέλου της προηγούμενης γενιάς (J). Μέχρι σήμερα αυτό, καθώς η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο στην πόλη Gliwice, στην Πολωνία, σταμάτησε την παραγωγή του, μετά από σχεδόν 7 χρόνια εμπορικής διάθεσης.

Συνολικά από την γραμμή παραγωγής βγήκαν περίπου 40.000 αυτοκίνητα και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η OPC έκδοση του. Αυτή κάτω από το καπό διέθετε έναν 2-λιτρο Ecotec turbo κινητήρα, απόδοσης 280 ίππων και 400 Nm ροπής, επιταχύνοντας από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιοριζόταν ηλεκτρικά στα 250 χλμ/ώρα.

Εκτός του Astra GTC, η Opel αποφάσισε να “τραβήξει την πρίζα” και από το Zafira Sports Tourer, καθώς η αγορά των πολυμορφικών έχει πρακτικά εξαφανιστεί από τον χάρτη. Η τρίτη γενιά του Zafira παρουσιάστηκε το 2011 και παρότι τα πρώτα χρόνια είχε αξιόλογη πορεία η απότομη αύξηση της ζήτησης των SUV έχει βάλει στο περιθώριο τα μεγάλα πολυμορφικά μοντέλα, καθώς πρακτικά έχει αντικατασταθεί από το νέο Grandland X.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...