Στο σφυρί ένα σπάνιο Ford Focus RS500 με μόλις 20 χλμ στο κοντέρ

Σχετικά άρθρα

Το 2010 η Ford παρουσίασε το Focus RS500, μια συλλεκτική έκδοση του Focus RS που κυκλοφόρησε σε μόλις 500 μονάδες. Ένα πρακτικά ολοκαίνουργιο τέτοιο μοντέλο αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Βρίσκεται στο Βέλγιο, έχει διανύσει μόλις 20 χλμ και με 6 ημέρες να απομένουν, μέχρι σήμερα έχει πιάσει τιμή 11.220 ευρώ.

Το Ford Focus RS500 φορά τον 2,5 λίτρων 5κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 350 ίππων με 460 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 2.500 σ.α.λ. Οι μηχανικοί της Ford για να αυξήσουν κατά 15% την ιπποδύναμη και κατά 4.5% την ροπή σε σχέση με το “απλό” RS επαναπρογραμμάτισαν τον εγκέφαλο, τοποθέτησαν μεγαλύτερο intercooler, άλλαξαν το σύστημα εισαγωγής με ποιο ελεύθερο φίλτρο, τοποθέτησαν μεγαλύτερης διαμέτρου εξάτμιση ενώ αλλαγές δέχτηκε η κυλινδροκεφαλή, η αντλία καύσιμου και οι μπιέλες ώστε να αντέξουν το μεγαλύτερο φορτίο.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 5,6 δευτερόλεπτα (0,3 δευτερόλεπτα γρηγορότερο από το RS) ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 265 χλμ/ώρα.

Κάθε Focus RS500 ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά σε μαύρο ματ χρώμα με μαύρες ζάντες 19″ και κόκκινες δαγκάνες. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το ειδικό σήμα στην κεντρική κονσόλα που γράφει το ID number, ενώ τα αγωνιστικά bucket καθίσματα της Recaro προσφέρουν την απαραίτητη πλευρική στήριξη στους επιβάτες του.

ΠηγήBVA auctions

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...