Στις αρχές του μήνα ο Niki Lauda υπεβλήθη σε μεταμόσχευση πνεύμονα, με τον αυστριακό να αναρρώνει στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι θεράποντες ιατροί του προχώρησαν σε συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως ο Lauda είχε μόλις μερικές ημέρες ή κάποιες εβδομάδες ζωής εάν δεν προχωρούσαν στην μεταμόσχευση, στην οποία συμμετείχαν 7 ειδικοί γιατροί. Ο Lauda διαγνώσθηκε με αιμορραγική κυψελίδα, μια φλεγμονή των κυψελίδων του πνεύμονα, που συνοδεύεται από αιμορραγία στον πνευμονικό ιστό και στον αναπνευστικό σωλήνα, με τα ανοσοκύτταρα του οργανισμού του να επιτίθενται στην φλεγμονή προκειμένου να την καταστρέψουν, αλλά λόγω του γεγονότος πως ο Lauda είναι 69 ετών, κατέστρεψαν και λειτουργικό ιστό του πνεύμονα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μέρος του και να μην μπορεί να απορροφήσει αρκετό οξυγόνο. Ο Lauda μπήκε στην εντατική, όπου μετά από 10 ημέρες αποφασίστηκε να γίνει η μεταμόσχευση, με τον μέσο χρόνο αναμονής προκειμένου να βρεθεί συμβατό όργανο να είναι 5 ημέρες.

Οι γιατροί πλέον δηλώνουν πως ο οργανισμός του Lauda έχει δεχτεί τον νέο πνεύμονα, με τους γιατρούς να αφαιρούν την μηχανική αναπνευστική υποστήριξη και να δηλώνουν πως ο Αυστριακός θα μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία του και στις άλλες δραστηριότητες του μέσα στους επόμενους μήνες.