Μέσα στο 2019 η Peugeot θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά του 2008 και οι αναφορές θέλουν το μοντέλο να κατασκευάζεται πάνω στην Compact Modular Platform (CMP) της PSA, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και το νέο 208 που αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019. Το νέο 2008 αναμένεται να παρουσιαστεί έξι μήνες αργότερα και θα ζυγίζει 40 κιλά λιγότερο από τη τωρινή γενιά, παρότι θα μεγαλώσει σε διαστάσεις.

Στιλιστικά θα δανείζεται πινελιές από τα 3008 και 5008, έχοντας LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο εσωτερικό θα συναντάμε καλύτερης ποιότητας υλικά, όπως και τη νέα έκδοση του ψηφιακού πίνακα οργάνων i-Cockpit με οθόνη 12,3″.

Θα προσφέρεται με μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, όπου ανάμεσά τους θα συναντάμε τον 1.2 PureTech βενζίνης απόδοσης από 85 έως 130 ίππων και τον 1.5 BlueHDi diesel. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με 6-τάχυτα μηχανικά και 8-τάχυτα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Η κίνηση θα μεταφέρεται -και πάλι- αποκλειστικά στον εμπρός άξονα, αλλά είναι αρκετά πιθανό να διαθέτει μια ανανεωμένη έκδοση του συστήματος Grip Control. Αργότερα θα προστεθούν στην γκάμα και ήπια υβριδικά 48V συστήματα, ενώ εξετάζεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία 450 χλμ.