Μερικές ώρες προτού η Lamborghini την παρουσιάσει επίσημα στο Pebble Beach, ανέβηκε στο Instagram η πρώτη επίσημη φωτογραφία της Aventador SVJ.

Το ιταλικό supercar είναι βαμμένο στο χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα της ιταλικής εταιρίας, έχοντας μεγάλους αεραγωγούς στο πίσω μέρος του, ενώ ακόμα διαθέτει πληθώρα αεροδυναμικών τροποποιήσεων, όπως νέο κάλυμμα του κινητήρα, νέους αεραγωγούς, τεράστιο διαχύτη, καθώς και διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στο κέντρο του πίσω μέρους, όπως ακριβώς και η Huracan Performante. Επίσης διαθέτει τις ενεργές αεροδυναμικές λύσεις του ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva).

Η Lamborghini Aventador SVJ έκανε νέο ρεκόρ στο Nurburgring, όπου με χρόνο 6 λεπτών και 44,97 δευτ. έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής της γερμανικής πίστας, κυρίως χάρη στην βελτιωμένη -κατά 40% σε σχέση με την “απλή” SV- αεροδυναμική, μιας και παράγει 490 κιλά κάθετης δύναμης στην τελική ταχύτητα.

Τα αρχικά SV προέρχονται από τις λέξεις Super Veloce, ενώ το J από το Jota, και μηχανικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ατμοσφαιρικός 6,5-λίτρων V12 κινητήρας θα είναι πιο δυνατός, με εκτιμώμενη απόδοση τα 760 άλογα και τα 720 Nm ροπής.